Su 13.02.22 – TEHDAS Live – Yksin ihminen | Unique vai artificial? -keskustelu

klo 17 Tehtaan lämpiössä pidetään yleisölle avoin keskustelutilaisuus otsikolla Unique vai artificial? Ihmisen ja koneen monimutkainen suhde fiktiossa.

🐻 Keskustelemassa nukketeatteritaiteilija ja ohjaaja Maiju Tainion kanssa ovat kulttuurintutkija Aino-Kaisa Koistinen, politiikantutkija Teemu Rantanen, Yksin ihmisen äänisuunnittelija ja äänitaiteilija Hannu Seppälä sekä Jarkko Forsman, valosuunnittelija ja scifi-entusiasti. Keskustelua voi tulla maksutta seuraamaan paikan päälle ja se myös striimataan Tehdas teatterin nettisivuille.

🤖 Teemu Rantanen on politiikantutkija, joka valmistelee väitöskirjaansa Euroopan Unionin yhteistä ulkopolitiikkaa ohjaavista uskomusjärjestelmistä Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa valtio-opin oppiaineessa. Euroopan unionin ja kansainvälisen politiikan lisäksi hän tutkii myös poliittisten teemojen käsittelyä kyberpunk-dystopioihin sijoittuvissa roolipeleissä.

🐻 Aino-Kaisa Koistinen on Jyväskylän yliopistossa työskentelevä nykykulttuurin tutkimuksen tohtori sekä Turun yliopiston mediakulttuurin dosentti. Väitöskirjassaan (2015) hän tarkasteli, miten ihmisyyttä rakennetaan scifi-televisiosarjoissa ihmisen kaltaisten koneiden ja avaruusolentojen esitysten kautta. Hän on toiminut Fafnir – Nordic Journal of Science Fiction and Fantasy Research -lehden päätoimittajana ja Suomen science fiction- ja fantasiatutkimuksen seuran (FINFAR) puheenjohtajana. Koistiselta on myös julkaistu scifi-novelleja sekä -runoutta.

Leave a Reply

Close Menu