_DSC2815

Saavutettavuus

Teatteritilaan ja päänäyttämölle on esteetön pääsy pääovien kautta. Manillan sisäpihalla (Itäinen Rantakatu 64 B) on pysäköintiä varten invapaikka. Sisäpihan luiskalla suosittelemme kulkua avustajan kanssa. Saattaja pääsee kaikkiin Tehdas Teatterin näytöksiin ilmaiseksi. Tehdas Teatterissa käy EU:n vammaiskortti.

Tehdas Teatterin pienelle Vinttinäyttämölle on portaaton sisäänkäynti Vilhonkadun kautta. Oviaukon leveys on 900 mm ja siinä on kynnys. Ovella on henkilökuntaa avaamassa oven. Pyörätuolilla kuljettava reitti on kapeimmasta kohdasta 810 mm katsomon kaiteiden vuoksi.

Tehdas Teatterin kaikki wc-tilat ovat sukupuolineutraaleja, aulassa on myös esteetön wc-tila.

Tehdas Teatterissa ei ole induktiosilmukkaa.

Meillä ei ole tekstityspalvelua, mutta ohjelmistossa on usein sanattomia tai englanninkielisiä esityksiä.

Mikäli sinulla on liikuntarajoitteita tai sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä meihin, niin varmistamme että voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin. Puh. 050 441 3136 (arkisin klo 10-15) tai sähköpostitse liput@tehdasteatteri.fi.

Tehdas Teatteri ei suvaitse rasismia tai minkäänlaista syrjintää. Pyrimme tunnistamaan ja poistamaan syrjiviä toimintamalleja kaikessa toiminnassamme.

Tasa-arvo

Tasa-arvosuunnitelman ja turvallisemman tilan periaatteet

Me Tehdas Teatterissa toivomme, että tulitpa teatteriin töihin tai vierailemaan, yleisönä, yhteistyökumppanina tai vapaaehtoisena, sinulla olisi hyvä ja turvallinen olo tiloissamme. Tehdas Teatteri ja Tehdas Teatterissa työskentelevät henkilöt ja työryhmät ovat sitoutuneet noudattamaan teatterin tasa-arvosuunnitelman periaatteita ja toimintamalleja sekä turvallisemman tilan periaatteita.

Tehdas Teatteri ei suvaitse rasismia tai minkäänlaista syrjintää. Pyrimme tunnistamaan ja poistamaan syrjiviä toimintamalleja kaikessa toiminnassamme.

Pyydämme Sinua ottamaan periaatteet huomioon myös omassa toiminnassasi.

Mikäli koet tai huomaat toiminnassamme tai tapahtumissamme tasa-arvosuunnitelman tai turvallisemman tilan periaatteita rikkovaa käytöstä, ota paikan päällä yhteyttä henkilökuntaamme tai jälkikäteen Tehdas Teatterin työsuojeluvaltuutettu Jarkko Forsmaniin (jarkko.forsman(at)tehdasteatteri.fi) tai teatterinjohtaja Venla Luomaan (venla.luoma(at)tehdasteatteri.fi).

 

Olettaminen ja yleistäminen – Tunnista ennakkoluulosi!

​​​​​​​On luonnollista tehdä oletuksia toisista ihmisistä, mutta on tärkeää tiedostaa ne ja pysyä avoimena. Pyri aktiivisesti vaikuttamaan sanavalinnoilla, toimintatavoilla ja avoimuudella siihen, ettet olettaisi toisen puolesta mitään hänen sukupuolestaan, seksuaalisuudestaan, elämäntilanteestaan, identiteetistään, peloistaan jne. Älä yleistä omia kokemuksiasi muita koskeviksi.

Ei on ei – Kunnioita rajoja!

Kunnioita jokaisen fyysisiä ja psyykkisiä rajoja. Älä koskettele, tuijota tai muutoin fyysisesti ahdistele ilman toisen suostumusta. Älä utele yksityisasioista, painosta kyselemällä tai vaienna toisia. Ei:n sanominen tarkoittaa aina ei:tä. Näissä tilanteissa ei ole syytä olla puolustuskannalla, sillä rajojen vetäminen ei ole kritiikki tai hyökkäys persoonaasi kohtaan. Mahdollisuus vetää omat rajat ja kyky ottaa vastaan toisten rajanvedot on turvallisuuskysymys. Myös sinulla on oikeus omiin rajoihisi. Voit sanoa ei tai pyytää tilaa tarvittaessa.

Kunnioitus – Jokaisella on oikeus olla oma itsensä!

Kunnioita kaikkia tilaisuuteen osallistuvia. Salli ihmisten olla omia itsejään ja anna tilaa moninaisuudelle. Ota huomioon ihmisten eriävät mielipiteet ja näkökulmat, ja ole valmis kuuntelemaan ajatuksia niiden takana. Toimintamme pohjautuu käsitykseen jakamattomasta ihmisarvosta ja ihmisoikeuksista, jotka kuuluvat kaikille.

Kieli ja viestintä – Kommunikoi selkeästi!

Pyri puhumaan niin, että jokainen ymmärtää. Käytä mahdollisuuksien mukaan vain ilmaisuja, jotka eivät sulje keskustelusta ulos. Jos olet eri mieltä jonkun kanssa, koita ilmaista se rakentavalla ja rauhanomaisella tavalla. Keskity asiaan, älä henkilöön. Jos et ymmärrä jotain, kysy tarkennusta.

Taltiointi – Kysy lupa ennen kuvaamista!​​​​​​​

Pyydäthän luvan kaikilta, joita kuvaat tai muuten taltioit tilaisuuksissa. Huomaathan, että teatteriesityksiä ei saa kuvata tai taltioida, ellei toisin mainita. Julkisissa tilaisuuksissa voit kuvata ja julkaista kuvia hyvien tapojen mukaisesti.

Ota vastuuta!

Hyvää tarkoittavasta asenteesta huolimatta kaikki tekevät joskus virheitä. Huonoa käytöstä ei kuitenkaan voi selitellä esimerkiksi päihtymyksellä. Muista vastuunotto ja anteeksipyyntö, kun tilanne sitä vaatii. ​​​​​​​Mikäli todistat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, puutu tilanteeseen. Älä jää vain sivustakatsojaksi. Ota tarvittaessa yhteys henkilökuntaamme.

* Turvallisempien tilojen käsite on lähtöisin ala- ja vaihtoehtokulttuureista, erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtumista, joissa on haluttu varmistaa, että kaikki tapahtumiin osallistuvat henkilöt voivat olla paikalla omana itsenään, ilman pelkoa toiseuttavasta käytöksestä tai väkivallasta. Käytämme vertailumuotoa ”turvallisempi” tietoisesti: ilmaisemme sillä, että turvallisuus on aina suhteellista. Turvallisuus tietyssä ympäristössä ei tarkoita jokaiselle samaa.

Close Menu