TEHDASTILA-2 copy

Jokistudio toimii Tehdas Teatterin kolmantena näyttämönä ja harjoitustilana, mutta erityisesti se keskittyy vastaamaan vapaan kentän taiteentekijöiden tarpeisiin tarjoamalla tilan kohtaamisille, koulutukselle sekä kevyemmille, kokeileville ja vielä muotoaan etsivillekin teoksille ja teosprosesseille. 

Jokistudiossa järjestetään residenssejä, työpajoja, luentoja sekä erilaisia kohtaamis- ja koulutusalustoja taiteentekijöille. Katsojille ja kokijoille suunnattu esitystoiminta painottuu teoksiin, jotka ottavat yleisöt aktiivisesti osalliseksi teostapahtumaan ja ruokkivat kokemusnälkäisiä taiteen ystäviä.

Jokistudiota konseptoidaan Taiteen edistämiskeskuksen tuella vuosina 2022-2023. Konseptointikauden kuraattorina toimii kulttuurituottaja ja kirjoittaja Heidi Backström. Jokistudion toiminta muodostuu kutsutaiteilijoiden ja avoimien hakujen kautta. Avoimia hakuja järjestetään tasaisin väliajoin eri teemojen alla.

JOKISTUDIOn kalenteri 2023

"Testing, testing" -iltamat 13.10. ja 17.11 klo 18

Testing, testing -iltamissa yleisö pääsee kohtaamaan teoksia, jotka ovat tavalla tai toisella vaiheessa. Iltamat on kokoelma demoja, ideantynkien esittelyjä, pikkiriikkisiä (tai miksei mammuttimaisia!) esityksiä, jotka vielä etsivät itseään ja kaipaavat kohtaamista yleisön kanssa. Klubilla niin teokset kuin yleisö saavat olla vaiheessa ja kesken, kuitenkin auki vuorovaikutukselle. Syksyn iltamat järjestetään 13.10. ja 17.11. klo 18. Ohjelma julkaistaan alkusyksystä.

28.8.-3.9. Kihovauhkonen (tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin)

7.-9.9. Tuuli Vahtola & Iida Hägglund: Here, there, somewhere (New Performance Turku)

11.-24.9. 1-on-1-esitysten residenssi: Lux Sauer, Veera Lehtola, Olga Spyropolou & Julius Elo (yhteistyössä Kehä-festivaali

13.10. Testing, testing -iltamat
21.10. Utopiakonsulaatiot (yhteistyössä Todellisuuden tutkimuskeskus)

9.-11.11. TIPfest

17.11. Testing, testing -iltamat

27.11.-3.12. WAUHAUS: Huolenpidon piirit (tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin)

 

  • Utopia-Akatemia Tehdas Teatterin jäsenille, viestintähautomo taideviestijöille, Saaren kartanon residenssitaiteilijoiden iltamia. Lisäksi Jokistudio toimii Tehdas Teatterin harjoitus- ja kehitystilana.
Katso lisää
Close Menu