ttk-utopiakonsultaatio-155-2

Sinustako Utopiakonsultti?

Tehdas Teatterin Jokistudiolla järjestetään lokakuussa Utopia-Akatemia, jossa koulutetaan uusia utopiakonsultteja. Kyseessä on Todellisuuden tutkimuskeskuksen kehittämä taiteellinen praktiikka, jota on toteutettu vuodesta 2012 alkaen mm. tuetun asumisen yksiköissä, hoivakodeissa, kaupunkitilassa, museoissa, kansalaistoiminta-areenalla ja festivaaleilla. Nyt Todellisuuden tutkimuskeskus starttaa Utopia-Akatemia-toimintaa ja kouluttaa kuusi uutta utopiakonsulttia Tehdas Teatterilla. Kouluttajina toimivat taiteilijat Talvikki Eerola ja Maria Santavuori.

Utopia-Akatemia on osa Jokistudion toimintaa, jonka lähtökohtana on jakaa ja kehittää taiteilijoiden praktiikoita, tuoda tekijöitä yhteen ja laajentaa taiteilijana toimimisen tapoja.


Akatemian aikataulu:
5.10. klo 11-17
16.10. klo 11-17
17.-20.10. klo 9.30-15.30
21.10. alustavasti klo 12-18: esityskonsultaatiot, purku ja todistusten jako.
Akatemiaan tulee sitoutua koko ajaksi.

Utopiakonsultaatiosta:

Utopiakonsultaatio on elämyksellinen ja toiminnallinen konsultaatio, joka on kehitetty Todellisuuden tutkimuskeskuksessa. Utopiakonsultaatio on katsojan mieltä avartava elämys, jossa läsnäolo, kuuntelun taito, oikeanlaiset kysymysten asettelu ja leikkisä heittäytyminen luovat mahdollisuuden murtautua ulos totutuista mielen raameista.

Utopiakonsultaatiossa konsultti kohtaa kokijansa, toisen ihmisen. Konsultin johdattelemana he tarkkailevat ja tutkivat ympäristöä yhdessä esityksellisin harjoittein ja etsivät uusia tapoja sijoittua ympäröivään todellisuuteen. Esityksen aineistona on kaikki mitä ympäristö tarjoaa, ja se, miten kokijan toiveet, tunteet tai kysymykset heijastuvat ympäristöön. Jokainen Utopiakonsultaatio syntyy dialogissa kokijan kanssa ja on siksi ainutlaatuinen.

Lue lisää: https://todellisuus.fi/utopiakonsultaatio-2019/

Koulutus:
Koulutuksen aikana pääset tutustumaan kolmeen Todellisuuden tutkimuskeskuksessa kehitettyyn Utopiakonstultaation sovellukseen. Opit tekemään konsultaatioita näiden valmiiden dramaturgioiden pohjalta tai niitä soveltaen. Lisäksi koulutus tähtää avaamaan Utopiakonsultaation taustalla olevaa filosofiaa, sekä kysymisen ja vuorovaikutuksen tapaa niin, että nämä kokemukset yhdessä avaavat tien täysin uusien sovellusten luomiseen. Koulutuksen tarkoituksena on siis uusien Utopiakonsulttien kouluttamisen lisäksi ammentaa tästä taideteoksesta uusien sovellusten luomiseen uusissa ympäristöissä, sekä uuden taiteen syntymiseen utooppisen ajattelun ja kohtaamisen innoittamana.


Utopia-Akatemian tähtäin:

Utopia-Akatemiasta valmistuvilla on oikeus käyttää Utopiakonsultti-nimikettä ja mahdollisuus käyttää opittua osana omaa praktiikkaansa*. Tehdas Teatteri toivoo voivansa myydä kouluttamiensa utopiakonsulttien palveluita tulevaisuudessa erilaisiin tapahtumiin ja konteksteihin. Edellytämme hakijoilta halukkuutta sitoutua Tehtaan Utopiakonsulttirinkiin.
* Konsultointien yhteydessä tulee mainita konseptin olevan Todellisuuden
tutkimuskeskuksen.


Hakeminen:

4.9. mennessä Lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot miksi haluat koulutukseen ja samalla esittelet hieman itseäsi Talvikille ja Marialle.

Hakemukset 22.8. mennessä heidi.backstrom@tehdasteatteri.fi.

Utopia-Akatemian kouluttajat Talvikki ja Maria tekevät tarvittaessa valinnan kirjeiden perusteella. HUOM! Haku on ensisijaisesti turkulaisille taiteen tekijöille, jotka voivat sitoututa Tehdas Teatterin Utopiakonsulttirinkiin.

Close Menu