02.12.21 TEHDAS LIVE – Ovia Huoneiden kirjaan

Ovia Huoneiden kirjaan – ajatuksia immersiivisyydestä, kokemuksellisuudesta ja teoksen merkityksestä “Turkulainen vapaan taiteen kenttä näytti kollektiivisen luomisvoimansa ja yhteistyökykynsä elokuussa 2021. Yli satapäinen taiteilijajoukko muutti Huoneiden kirja -projektissaan Turun vanhan Kivipainon ainutkertaiseksi elämysmaailmaksi.” (Taiteen edistämiskeskuksen Esittävien taiteiden toimikunta valtionpalkintoperusteissaan) Keskustelussa upotaan Huoneiden kirjan käänteisiin ja kerroksiin.

Miten massiivinen kokonaisuus syntyi, mikä sen piti kasassa? Miten teos ja sen prosessi heijastelee vapaan taidekentän toimintatapoja, ja mitä uutta se kentälle toi? Samee Haapa kirjoitti Huoneiden kirjasta: “Erityisen kaunista oli kokea teoksen pakoton, mutta selkeä avautuminen kohti yleisöä.”

Keskustelu pureutuu esityksen ainutlaatuiseen yleisösuhteeseen. Se kysyy miten esitys avautuu kohti yleisöä? Millaisen prosessin kautta tällainen tuntuma teokseen luotiin?

Keskustelun vetää kriitikko ja tietokirjailija Maria Säkö. Keskustelemassa Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja ja Immersiivisten esitysten asiantuntija Samee Haapa, Huoneiden kirjan taiteellinen johtaja Alma Rajala sekä Tehdas Teatterin johtaja Venla Luoma, joka koordinoi Huoneiden kirjassa kokemuksellisuutta ja yleisön kuljetusta.

This Post Has One Comment

  1. Striimi käynnistyy noin kuudelta!

Leave a Reply

Close Menu