Kuva: Antti-Juhani Manninen

9.9.-25.9.
Baby Judo

Baby Judo on kehollisesta ja liikkeellisestä ilmaisusta ammentava nykyteatteriesitys esitystaiteen, tanssin, nukketeatterin ja materiaaliteatterin ristivedossa. Eri taiteenlajit toimivat toisilleen kehyksinä, tai linsseinä, joiden läpi ne saavat uudelleen valottua, tulla uudelleen ymmärretyiksi ja vaikuttaa toisiinsa. Lopputuloksena on näyttämöteos, joka ei asetu suoraan tuttujen taiteenlajien alueille, vaan raivaa itselleen oman pikkiriikkisen paikan todellisuudessa.

Baby Judon merkittävimmäksi materiaaliksi nousevat tosiasialliset näyttämöllä esiintyvät ja katsomon hämärässä olevat ihmiset kehollisuuksineen, preesenseineen ja henkilöhistorioineen. Kokemus taitojen rajallisuudesta yhdistää meitä kaikkia — ulkoisiin attribuutteihin ja identiteetteihin katsomatta. Olemme aina kuin vauvoja opettelemassa judoa.

Palkituista tekijöistä koostuva työryhmä on ammentanut inspiraatiota mm. taaperoikäisten judosta. Siinä kohtaavat nykyistä olemisen tapaa kuvaavana yhdistelmänä uusien taitojen opettelu, sääntöjen noudattaminen ja kohteliaisuus, ihmisenä olemisen ja urheilulajien absurdius, leikin ja pelin sekoittuminen, ja domestikoituneen ihmisen, Homo Puppyn, käsite.

Baby Judo kutsuu mukaansa ystävien joukon viihtymään, viettämään aikaa äärellään, kuin taide-esineen edessä. ja kysyy, mitä esitys voi olla esineenä, jonakin, jonka äärellä ja innostamana kontemploida? Mitä esityksestä jää jäljelle valojen sammuttua? Onko katsoja merkittävintä, mitä esityksestä jää jäljelle?

Kammottavalla tavallaan hauska, nyrjähtnyt ja ainutlaatuinen Baby Judo kelluu absurdilla tavallaan esityksen ja taide-esineen rajoilla, kuin kuparinhohtoisten hauisten täyteen pumppaama uimarengas unohtuneena Ibizan azurinsinisiin rantavesiin.

Vesi on lämmintä. Vesi on pehmeää.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Anna Jolma
Melissa Jolma
Antton Kainulainen
Antti-Juhani Manninen

9.9.-25.9.
Baby Judo

Baby Judo on kehollisesta ja liikkeellisestä ilmaisusta ammentava nykyteatteriesitys esitystaiteen, tanssin, nukketeatterin ja materiaaliteatterin ristivedossa.…

vierailu
19.8.-21.8.
Metsän pelko

”Suomen kansa on aina vihannut metsiään ja haaskannut niitä suruttomasti.” (kansanrunouden tutkimuksen professori Jouko Hautala) …

klubit
3.12.
ääniä tehtaalta

Ääniä Tehtaalta -konsertissa juhlitaan teatterimusiikkia: säveltäjiä, äänisuunnittelijoita ja -taiteilijoita. Ääni on elimellinen osa teatteria, mutta…
Close Menu