manaatti_julistekuva

kantaesitys
17.3.–28.3.2021
Hamilton-manaatin vaikea elämä – Road trip kartalta kaaokseen!

”Luonnon säännötön puoli, sen epäjatkuva ja oikukas puoli on aina ollut tieteelle arvoitus – tai vieläkin pahempaa – painajaisuni.”
(James Gleick: KAAOS, Art House 1989)

Heitetään haikean hilpeät jäähyväiset ihmiskeskeisyydelle ja lähdetään matkalle. Suunta kohti tuntematonta!

Hamilton-manaatin vaikea elämä on nykynukketeatteria ja nykyrunoutta yhdistävä, episodimuotoinen näyttämöteos. Esitys syntyi matkalla Jäämerelle: huoltoasemien vessoissa, tyhjenevien kylien raiteilla, lumisissa metsissä, tuntemattomien nurkissa, virtaavien vesien äärillä, ruuhkassa ja erämaassa ja sai varsinaisen kaaoskasteen uiskennellessaan läpi pandemia-ajan. Mutta viimein, kaiken turbulenssin jälkeen, seikkailun varrelta löytyneet saaliit – tyhjenevät, täyttyvät ja kerrostuvat kartat, myös se kartoittamaton – lävähtävät TEHDAS Teatterin näyttämölle repaleisena, uteliaana ja mereltä tuoksahtavana aikuisten nukketeatterina.

Tommi Parkon tuoreeseen runokirjaan perustuva esitys voi olla hauska, mutta ei piristävällä tavalla. Se ui oudoissa, kylmissä vesissä ja hengittää animoiduissa materiassa. Se juhlii nimiä pakenevia olentoja, jopa hirviöitä, etääntymistä, hallitsemattomuutta, tuntemattomia alueita ja uusia suuntia. Pyörteilevän veden logiikalla virtaava näyttämöruno hekumoi pakofantasioilla, tuijottaa vähän liian pitkään muodottomaan ja kysyy: mitä on tuntematon meissä?

Esitykset:

ke 17.3. klo 19 ( ensi-ilta)
to 18.3. klo 19
la 20.3. klo 19
su 21.3. klo 19
ke 24.3. klo 19
to 25.3. klo 19
la 27.3. klo 15 ja klo 19
su 28.3. klo 15 ja klo 19

TYÖRYHMÄ:

lavalla:
Sirpa Järvenpää ja Reetta Moilanen

Ohjaus:
Maiju Tainio

valosuunnittelu ja lavastus:
Jarkko Forsman

puku­- ja materiaalisuunnittelu:
Riikka Mellin

sävellys ja äänisuunnittelu:
Antti­-Juhani Manninen

Hamilton-manaatin vaikea elämä-alkuperäisteos:
Tommi Parkko

Tulossa Elokuussa 2021
Huoneiden kirja

Elokuussa 2021 satapäinen taiteilijajoukko muuttaa Huoneiden kirja -suurteoksellaan labyrinttimaisen autiotalon ennenkokemattomaksi elämykseksi. Immersiiviseen eli upottavaan,…
Close Menu