5fc5159960c81_web

9.4.–4.6.2021
THE UNMENTIONABLE
SANOINKUVAAMATONTA LELUTEATTERIA

The Unmentionable on Niina Lindroosin sooloteos ja leluteatteriesitys*, joka on inspiroitunut ranskalaisen valokuvaajan ja taidemaalarin Dora Maarin (1907-1997) taiteesta. Teoksen lähtökohtana on Dora Maarin ottamien surrealististen valokuvien nukketeatterillisuus – kuvien tilanteet, tilat ja hahmot johdattavat kohti sanoinkuvaamatonta. Mitä on jäänyt rajauksen ulkopuolelle? Mitä tapahtuu ennen ja jälkeen hetken, joka on vangittu valokuvaan?

The Unmentionable katsoo tarkkanäköisesti Dora Maarin taideteoksia lähestyen niitä ihaillen, leikitellen ja niiden maailmaan intohimoisesti sukeltaen. Esityksen keskiössä on sekä melankolia että kutkuttava arvoituksen tunne, jotka luovat myös Dora Maarin töihin niille ominaisen latauksen. Teos kumartaa Dora Maarin taidetta, mutta luo nykynukketeatterin keinoin oman itsenäisen, selittämättömän todellisuutensa.

*Leluteatteri (toy theatre) on 1800-luvulla syntynyt viihdemuoto, joka jäljitteli aikansa teatteria pienoiskoossa. Niina Lindroosin teoksessa leluteatteri jäljittelee kuvataidetta ja lopputulos on uuden vuosituhannen nukketeatteria.

Esitys toteutetaan turvallisesti livenä teatterilla. Kuhunkin näytökseen otetaan vain neljä katsojaa. Katsomossa käytetään maskeja, turvavälit ovat yli 2 metriä eli vähintäänkin riittävät ja esityksen turvallisuus taataan viranomaisohjeistusten mukaisesti. Myös teatterin tilavassa lämpiössä turvavälit säilyvät. Esityksen paikalla olevassa työryhmässä on kaksi henkilöä.

Voit myös ostaa itsellesi ja lähipiirillesi (maks. 4hlö) oman yksityisnäytöksen hintaan 88€! Tämä edellyttää, ettei haluamaasi näytökseen ole ehditty myydä vielä yksittäisiä lippuja.

Esitystä ovat tukeneet: Suomen Kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen rahasto // Taiteen edistämiskeskus, Varsinais-Suomen taidetoimikunta // TOP-Säätiö // Turun kaupunki, kulttuurilautakunta // Turun Teatterisäätiö // Aura of Puppets.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Ohjaus ja dramaturgia:
Niina Lindroos ja Elina Sarno

esiintyminen ja nukenrakennus:
Niina Lindroos

valosuunnittelu:
Essi Santala

äänisuunnittelu:
Henri Hyökyvirta

puvustus:
Riikka Mellin ja työryhmä

Logistiikka ja visuaalinen apu:
Jenni Rutanen

Valokuvat:
Maija Kurki

Tuotanto:
Niina Lindroos
TEHDAS Teatteri
Close Menu