Kuva: Jussi Virkkumaa

7.10.-17.12.
EXTRA NEITSYT EVANKELIUMI

Extra-neitsyt evankeliumi on välineellinen kertomus Palestiinan ensimmäisestä ja viimeisestä seksikaupasta. Se on poliittinen esineteatteriesitys, jossa seksilelut kertovat absurdin kärsimysnäytelmän. Miten jo puhki kaluttu tarina vanhasta konfliktista näyttäytyy näiden kulttuuriesineiden kertomana?

Betlehemiläisen Abdel Al-Fattawin pitkäaikainen unelma on perustaa Palestiinan ensimmäinen seksikauppa. Vanhoillisessa, uskovaisessa ja miehityksen alaisessa yhteiskunnassa elävälle Al-Fattawille seksikauppa on vapauden, demokratian ja normaalin elämän symboli, jollaista itsenäistyvä Palestiina kaipaa. Neuvoteltuaan ja kamppailtuaan vuosia palestiinalaisten ja israelilaisten viranomaisten, uskonnollisten johtajien, naapureiden ja vuokranantajansa kanssa, onnistuu hän viimein vuonna 2000 avaamaan kaupan Betlehemin keskustaan. 

Vaikka kauppa on olemassa vain 24 tuntia, avajaispäivänä alkaa toinen Intifada, kansannousu, ehtivät siellä käydä kaikki – Israelin sotilaat, Palestiinan poliisit, palestiinalaiset aseistetut miliisit, ääriuskovaiset islamistit, eksyneet kristityt pyhiinvaeltajat, vihaiset naapurit ja vuokranantaja – kaikki, paitsi asiakkaat. 

Tämä hupaisa, epätoivoinen ja mahdoton tositarina toimii juonellisena alustana käsitellä Israelin ja Palestiinan välistä konfliktia, joka on ohjaaja Ishmael Falkelle kotimaastaan tuttua tutumpi. Samanaikaisesti se tarjoaa välineistön myös toisen, yleismaailmallisemman ja ajankohtaisen ilmiön – politiikan ja seksin epäpyhän liiton – tarkasteluun.

Extra neitsyt evankeliumi tuo yhteen suomalaisia, palestiinalaisia ja israelilaisia teatterintekijöitä. Useita kiitettyjä esityksiä yhdessä toteuttaneeseen suomalaiseen ensembleen liittyvät nyt palestiinalainen nukketeatteritaiteilja Husam Abedin, joka on Prahassa sijaitsevan Dafa nukketeatterin perustaja, sekä Tel Avivissa sijaitsevan Clipa Teatterin johtaja, israelilainen ohjaaja Idit Herman.

Extra-neitsyt evankeliumi on Tehdas Teatterin ja Grus Grus Teatterin yhteistuotanto.

Sisältövaroitus: Esityksessä nuketetaan realistisen näköisiä seksileluja ja pornografisia kuvia voi näkyä esim. joidenkin seksilelujen pakkauksissa. Esityksessä ei kuitenkaan näy varsinaista alastomuutta tai seksiä.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Käsikirjoitus, ohjaus ja esiintyminen:
Ishmael Falke

Vieraileva ohjaaja:
Idit Herman

Vieraileva ohjaaja:
Husam Abed

Lavastus, nuken rakennus:
Helena Markku

Valosuunnittelu ja esityksen ajo:
Jarkko Forsman

Äänisuunnittelu ja esityksen ajo:
Valtteri Alanen

Dramaturgi:
Ville Kurki

Nuketusohjauksen assistentti:
Aati Hanikka

Graafinen suunnittelu ja taltiointi:
Jussi Virkkumaa

Tuotanto:
Grus Grus Teatteri
ja Tehdas Teatteri

Esitystä tukevat:
Koneen säätiö
Kordelinin säätiö
Turun Kaupunki
Turun Teatterikerho
Aura of Puppets

9.9.-25.9.
Baby Judo

Baby Judo on kehollisesta ja liikkeellisestä ilmaisusta ammentava nykyteatteriesitys esitystaiteen, tanssin, nukketeatterin ja materiaaliteatterin ristivedossa.…

vierailu
19.8.-21.8.
Metsän pelko

”Suomen kansa on aina vihannut metsiään ja haaskannut niitä suruttomasti.” (kansanrunouden tutkimuksen professori Jouko Hautala) …

klubit
3.12.
ääniä tehtaalta

Ääniä Tehtaalta -konsertissa juhlitaan teatterimusiikkia: säveltäjiä, äänisuunnittelijoita ja -taiteilijoita. Ääni on elimellinen osa teatteria, mutta…
Close Menu