Kuva: Paoloreste Gelfo

5.-11.6.
Beds

Huimaa suosiota eri puolilla Eurooppaa niittänyt Beds saapuu kesäkuussa Suomeen!

Kansainvälinen, alati muuttuva, jatkuvasti muotoaan etsivä organismi Beds härmistyy kesäkuisessa Turussa esitystaidetapahtuman muotoon.

Beds on samaan aikaan sekä kansainvälinen, Italiasta Suomeen ja Irlannista Kiinaan asti ulottuva taiteilijarihmasto ja organisaatio että paikallisesti verkostoituva taidetapahtuma, joka keskittyy monialaisesti esityksen, tilan ja ruumiillisuuden kysymyksiin. Beds on kollektiivinen organismi, joka hitaasti ja rauhassa tihkuu tiensä Euroopan kartalle ja etsien paikkoja, joissa levätä ja pesiä hetken aikaa ennen kuin jatkaa matkaansa. Se jättää jälkeensä tahmaisen rihmaston, joka luo yhteyksiä sen aiempien ja tulevien lokaatioiden välillä, jotta erilaiset paikalliset toimijat voivat löytää uusia yhteistyötahoja, kumppaneita ja ystäviä.

Sen pyrkimyksenä on mahdollistaa erilaisia kansainvälisen yhteistyön muotoja sekä monia erilaisia osallistumisen ja sitoutumisen tasoja. Vaikka Beds:n keskiössä on esitystaide, monialainen taiteilijaverkosto kokoaa yhteen eri lähestymistapoja kuvataiteen, mediataiteen, tanssin, teatterin, nukketeatterin ja kirjoittamisen saralta.

Koska Beds:n ytimessä on paitsi taiteellisten, myös inhimillisten tarpeiden ymmärtäminen, se ei halua sulkea silmiään erilaisilta humanitäärisiltä ongelmilta liikkuessaan paikasta toiseen. Paikallistasolla Beds etsii siis myös mahdollisuuksia taideorganisaatioiden ja humanitääristen toimijoiden yhteistyölle.

Ensimmäisen kerran Beds:n kutsuivat koolle Ateenaan syksyllä 2021 taiteilijat Lucia Bricco (IT/GR) ja Iulia Ghiţă (RO/IT), mutta sillä ei ole keskitettyä johtajuutta, vaan se organisoituu ja järjestäytyy horisontaalisesti uudelleen eri aikoina aktiivisesti sen toimintaan osallistuvien henkilöiden tarpeiden ja pyrkimysten mukaan. Sen jälkeen Beds organismi on kokoontunut marraskuussa 2022 Roomassa Beds.now tapahtuman merkeissä La Nube di Oort -galleriassa ja ohjaten kolmipäiväisen työpajan Rooman kuvataideakatemiassa (Accademia di Belle Arti Roma) keskiössä kanssataiteilijuus ja erilaiset lähestymistavat performanssitaiteen tekemiseen.

Viikon mittainen Beds tarjoaa turkulaisille taiteilijoille, taideopiskelijoille ja taiteen ystäville ihmisyyttä ja maailmaa hieman epätavanomaisemmista kulmista lähestyviä esityksiä, työpajoja ja keskusteluja.

Beds toteutetaan Turussa 5.-11.6.2023 Tehdas Teatterin, Barker-teatterin ja Titanik-gallerian yhteistyönä.

Tarkempi ohjelmisto ja aíkataulu julkaistaan keväällä 2023

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Työryhmä ja tarkempi ohjelmisto ja aíkataulu julkaistaan keväällä 2023.
Close Menu