5fc5ff42266fb

PALUUESITYS
13.11.–21.11.2021
PRINSESSA PIKKIRIIKKI
KAIKKIEN TUHMUROIJIEN SANKARI

“Tunnetkos sinä Prinsessa Pikkiriikin? Jaa et vai? No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa. “

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on nukketeatterinäytelmä päiväkoti- ja alakouluikäisille, se on noin 5 – 10-vuotiaille tehosuunnattu ja koko perheen nautittavaksi tarkoitettu. Esitys kertoo arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä, joissa kyseenalaistetaan aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käydään läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin. Prinsessa Pikkiriikki taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin – kuten vain itsemääräämisoikeuttaan harjoitteleva pikkiriikkinen prinsessa osaa. Siis tavallisen lapsen tavallinen päivä, joka lapsen mielikuvituksen ja ajattelun vapauden kautta on maaginen ja täynnä mahdollisuuksia!

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan, joka nähdään nyt ensimmästä kertaa nukeille sovitettuna. Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan. Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Prinsessa Pikkiriikki sai kiertue-ensi-iltansa Bravo! lastenteatterifestivaalilla keväällä 2021 (viikolla 10.) Esitys on tilattavissa ympäri valtakuntaa (esim. kulttuuritaloihin, kirjastoihin, kouluihin, päiväkoteihin).

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Dramatisointi:
Merja Pöyhönen

Ohjaus:
Timo Väntsi

Nuket, lavastus, tarpeisto ja puvut:
Pia Kalenius

Musiikki:
Valtteri Lipasti

Valosuunnittelu
Antton Kainulainen

Näyttämöllä:
Pia Kalenius
Merja Pöyhönen

Tuotanto:
TEHDAS Teatteri
Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen

Esitysoikeus:
Agency North
Close Menu