angelika

3.11.–16.12.
Angelika ja kuumat paikat

Valokeilassa eroottisen viihteen valloittavin sankaritar! Technicolor-väreissä hehkuva vauhdikas ja yltiöromanttinen seikkailu on hurmaavasti nuketettu ja sitä tahdittaa campihkön elokuvamainen musiikki. Miten kutkuttavaa! Ja miten kyseenalaista!

Muistatko Angelikan? Tuon 60-luvun yltiöromanttisen kirja- ja elokuvasarjan sankarittaren, jota kohtalo heitteli merirosvojen kynsistä aurinkokuninkaan syleilyyn.

Angelika ja kuumat paikat on romantillisviihteellinen seikkailunukketeatteriteos. Se nostaa kulisseistaan esiin eroottisen viihteen valloittavimman sankarittaren, poimii kirsikan kakusta ja uskomattomimmat seikkailut dvd-boksien kätköistä. Viihteellinen ja hehkuvan romanttinen esitys laittaa sankarittarensa pulaan ja pärjäämään, katseen kohteeksi ja aktiiviseksi toimijaksi. Eroottisen viihteen valloittavin sankaritar Angelika etunenässä, uhkeissa Technicolor-väreissä hehkuen heittäydymme pulasta toiseen ja merirosvojen kynsistä aurinkokuninkaan syleilyyn! Miten jännittävää! Miten kutkuttavaa! Ja miten kyseenalaista!  

Hurmaavat nukketeatteriesiintyjät Merja Pöyhönen ja Timo Väntsi loihtivat sauva- ja muppet-nukeilleen vauhdikkaan seikkailun campihkön elokuvamaisella musiikilla tahditettuna. Angelikan tarina lähtee liikkeelle pölyyntyneen ja konkurssin partaalla olevan nukketeatteriseurueen ajautuessa esittämään viimeisen kerran suosikkinäytelmänsä. Fantasiat vievät mukanaan ja jännittävät juonenkäänteet seuraavat toisiaan. Vankiluolien ja köysien lomassa törmätään myös suin päin päivänpolttaviin kysymyksiin siitä, millaisessa valossa naishahmo voidaan tässä ajassa näyttää. Tästä pienestä yhteiskunnallisesta taustakysymyksestä huolimatta Angelika on rehellisesti sydämellinen, sydämeenkäypä ja mukaansatempaava teos. Ristiriitaistenkin aiheiden lämpimällä huumorilla käsittely on tämän työryhmän ydinosaamista.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Ohjaus:
Heini Vahtera

Käsikirjoitus ja näyttämöllä:
Merja Pöyhönen
Timo Väntsi

Lavastus:
Timo Väntsi

Nuket ja puvustus:
Pia Kalenius

Valosuunnittelu:
Irene Lehtonen

Musiikki ja äänisuunnittelu:
Azra Topcu
Close Menu