noidankehä

29.4.–27.5.
Noidankehä

Noita on pelko tuntemattomasta. Noita on neuvokas ja omavarainen, voimakas ja viisas. Noita on vastavirtaan uimista, kyseenalaistamista, feminismiä, anarkiaa, taikaa, illuusioita. Lemmenjuomasta nauttimista. 

Esitys loitsii esiin jotain kesyttämätöntä, villiä ja anteeksipyytelemätöntä, intuitiivista ja maagista. Juuri niitä puolia, joita olemme oppineet peittämään. Padassa hämmennetään noitavainojen synkän historian sekaan pääsiäistrulleja, muodonmuutoksia ihmisestä eläimelliseen, maahisten kapinaa ja riemua, myyttejä ja kehon osia, jotka elävät omaa elämäänsä.

Esitys matkaa toimistotodellisuuden oravanpyörästä noidankehään selvittäen, kuka ja mikä luudanvarrella tänä päivänä istuu.

Noita on vanha. Noita on nuori. Noita on alastomana ja kaavussa, kaunis ja ruma. Noita on hyvä ja paha ja kaikkea siltä väliltä – mutta aina aktiivinen osapuoli omassa tarinassaan.

Kuuletko?! Kyöpelinvuori kutsuu!

(Esitys sisältää sekä suomeksi että ruotsiksi puhuttua tekstiä. Esitys on kuitenkin pääasiassa suomenkielinen eikä ruotsin kielen taito ole välttämätön.)


Häxan är vår rädsla för det okända. Häxan är fyndig och självförsörjande, stark och vis. Häxan är feminism, anarki, magi, illusioner och njutning. Häxan är att simma motströms, ifrågasätta och koka en kärleksbrygd. 

Föreställningen trollar fram något otämjbart, vilt, skamlöst, intuitivt och magiskt. Precis de sidor i oss vi är inlärda att gömma. I kitteln bubblar häxprocessernas mörka historia tillsammans med påskhäxor, förvandlingar från det mänskliga till djur, vättar fyllda av revolt och glädje, sagor och kroppsdelar som lever sina egna liv. 

Genom en resa från kontorvärldens ekorrhjul in i en ond cirkel, vill föreställningen få svar på vem och vad som sitter på kvastskaftet idag. 

Häxan är gammal. Häxan är ung. Häxan är naken och iklädd, vacker och ful. Häxan är ond och god och allt däremellan- men spelar alltid en aktiv roll i sin egna berättelse. 

Hör du?! Blåkulla kallar! 

(Föreställningens dialog är både svensk,- och finskspråkig men det talade språket är huvudsakligen på finska.)

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Esitys on luotu ryhmälähtöisesti.

Näyttelijä, koollekutsuja:
Emelie Zilliacus

Näyttelijä, koollekutsuja:
Mathilda Kruse

Äänisuunnittelija:
Iida Hägglund

Valosuunnittelija:
Saana Volanen

Assistentti:
Ella Jokela
Close Menu