HJ-1

24.4.–29.5.2021
HATTUJAHTI 

KOKO PERHEEN NUKKETEATTERISEIKKAILU MANILLAN PIHAPIIRISSÄ

Papalla on aina hattu päässä. Paitsi kun hän nukkuu. Eräänä aamuna hattu on kadonnut, mikä on tietenkin katastrofi. Hattu on Papalla oltava, ja pian omituiset naapurit ja salaperäisesti ilmestyvät vihjeet johtavat Papan ennen kokemattomille teille hatun perässä. Sekopäisen matkan varrelta Pappa ei löydä hattua vaan viisi pientä esinettä, jotka saavat hänet muistamaan…

Hulvaton ja koskettava Hattujahti-esitys perustuu Viirun ja Pesosen luojan Sven Nordqvistin lastenkirjaan Hattjakten. Rakastetun kirjailijan vähän tuntemattomammaksi jäänyt kirja nähdään nyt ensimmäistä kertaa ammattilaistoteutuksena suomalaisessa teatterissa. Kirjan maailman ja sen mielikuvituksellisten yksityiskohtien henkiin herättämiseen ei voisi löytyä sopivampia tekijöitä kuin turkulaiset nykynukketeatterin huippuammattilaiset.

Hattujahti-esitykset järjestetään Manillan pihapiirissä kuuden hengen yleisölle, turvavälit huomioiden. Esitykseen ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, mutta tälle löytöretkelle kutsumme erityisesti 4-10 -vuotiaita lapsia läheistensä kanssa.  Esitysreissuun kannattaa varata säänkestävät vaatteet ja reilusti aikaa, sillä esityksen jälkeen yhteistä ajanviettoa voi jatkaa oman porukan kesken pihalta löytyvien luovuutta kutkuttavien tehtävien parissa. Sisältä Tehdas Teatterista löytyy take away -kahvio ja wc-tilat, jotka ovat auki työpajan ajan.

Hattujahti on kiertue-esitys, joka lähtee vierailemaan päiväkotien pihoilla ja pandemian helpotuttua myös vanhusten hoitolaitosten pihapiireissä ympäri Turkua. Katsomoon kutsutaan nuoremman polven naapureita läheisistä päiväkodeista ja kouluista ja näin riemukas esitys vahvistaa sukupolvien välistä yhteyttä inspiroivalla ja turvallisella tavalla.

Hattujahti-hanke on Tehdas Teatterin, Framil ry:n ja Aura of Puppetsin yhteistuotanto. Esitystä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Turun teatterisäätiö ja Turun kaupunki. Hattjakten-kirjan oikeuksia valvoo Draken Teaterförlag AB.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Alkuperäisteoksen dramatisointi ja käännös:
Seija-Leena Salo

Ohjaus:
Seija-Leena Salo

Lavastus ja nuket:
Maiju Tainio
Iisa Tähtinen
Lotta Virtanen

Puvustus:
Lotta Virtanen

Äänisuunnittelu ja musiikki:
Aino Lehtovaara

Esiintyminen:
Nanna Mäkinen
Lotta Virtanen

Yleisötyön suunnittelu:
Seija-Leena Salo
Iisa Tähtinen
työryhmä
Close Menu