100621_VÄN&MÄK_032_WEB

20.6.-29.7.2021
VIISAS MATTI
– ja muita juttuja

Runonmittaajat kiertävät puistoja ja pihoja.

Viisas Matti ja muita juttuja on kahden runonmittaajan, muusikko Kari Mäkirannan ja nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin kiertävä pihateatteri, joka seisahtuu kaupunkipuistoihin, jokirantaan, yksityisjuhliin tai vaikka palvelutalon pihalle.

Uutterat mittaajat pysähtyvät mittaamaan niin puiston penkkejä kuin sanojakin. Kahvitauolla kaverukset iskevät tarinaa ja siitä versoo potpuri suomalaisia kansansatuja suurella sydämellä esitettynä.  Hieman absurdien ja hölmöjen tarinoiden punaisena lankana on loputon optimismi ja mahtailijoiden höynäyttäminen. Musiikin siivittämänä käsinukkehahmot kuten Viisas Matti, Hauki ja Kiiski, Ampiainen Pampiainen sekä Tonttu saavat oman tähtihetkensä näyttämöllä.

Runonmittaajat parkkeeraavat mieluusti paikkoihin, joissa ihmiset kuljeskelevat ja viettävät aikaa. Viisas Matti -kokonaisuus voidaan esittää isolle joukolle tai vaikka vain muutamalle katsojalle kerrallaan.

Esityksen ensi-ilta on sunnuntaina 20. kesäkuuta Turun Seikkailupuistossa. Sen jälkeen esitys putkahtaa erilaisiin tilanteisiin ja paikkoihin Turussa ja Turun seudulla. Viisas Matti on mukana Turku 2029-säätiön rahoittamassa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kymmenvuotisohjelmassa, joten esitys on nähtävissä kesän aikana myös Turku 2029 – tapahtumamatoilla. 

Esitys on myös tilattavissa. Tiedustelut: Timo Väntsi, 0400 691757 www.timovantsi.fi

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Käsikirjoitus:
Timo Väntsi
työryhmä

Ohjaus:
Marja Susi

Musiikki:
Kari Mäkiranta

Esiintyjät:
Timo Väntsi
Kari Mäkiranta

ESITYSTÄ OVAT TUKENEET:
Taiteen Edistämiskeskus Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto
Turun Teatterisäätiö
Aura of Puppets

Kesän 2021 esityskiertueen mahdollistavat:
Tehdas Teatteri
Turku 2029-säätiö
Close Menu