Kuva: Jesper Dolgov


2.11.-25.11.
Tainaron
-nukketeatteriteos

“Ei Tainaron ole paikka, niin kuin ehkä luulet. Se on tapahtuma, jota kukaan ei mittaa. Ei kenenkään hyödytä ryhtyä kartantekoon. Se olisi ajan ja voimien tuhlausta. Ymmärrätkö nyt?”

 Leena Krohnin romaani Tainaron: Postia toisesta kaupungista sisältää 30 kirjettä, jotka kuvaavat toisenlaista todellisuutta kaukana kotoa. Romaani on inspiraation lähde episodimaiselle, kauniin groteskille nukketeatteriteokselle. Kirjeiden maalauksellisuuteen sukeltava teos rakentaa näyttämökuvia Tainaronin alati muuttuvasta todellisuudesta ja asukkaista. Tuloksena on on visuaalisesti rönsyilevää ja ilmaisultaan tarkkaa, omituisella tapaa musikaalista, sanatonta nykynukketeatteria.


”Tainaron eli niin kuin asukkaansa, sekin oli olento, josta koko ajan oli tulossa muuta kuin mitä se oli.”
(Lainaukset kirjeestä Dayma, Leena Krohn, Tainaron: Postia toisesta kaupungista)

Esitystä ovat tukeneet:  Taiteen edistämiskeskus // Taiteen edistämiskeskus  Varsinais-Suomen taidetoimikunta //  Turun Teatterisäätiö // Aura of Puppets

Tainaron is not a place, as you perhaps think. It is an event which no one measures. It is no use anyone trying to make maps. It would be a waste of time and effort. Do you understand now?

Leena Krohn’s novel Tainaron – Mail from another city contains 30 letters describing a different reality far from home. The novel is the source of inspiration for the episodic, beautifully grotesque puppet theatre piece.

Immersed in the picturesqueness of the letters, the work builds a stage set for the ever-changing reality and inhabitants of Tainaron. The result is a visually sprawling and expressively precise, strangely musical, wordless contemporary puppet theatre.

Tainaron lived in the same way as many of its inhabitants; it too was a creature that was shaped by irresistible forces.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Työryhmä – Working Group:
Tainaron -työryhmä

konsepti, rakennus, kanssaohjaus
Consept, building, co-directing:
Niina Lindroos

ohjaus
Directing:
Elina Sarno

puvustus, rakennus
Costume design, building:
Riikka Mellin

nuketus
performance:
Pia Kalenius
Nanna Mäkinen
Karoliina Karkki Illi


valosuunnittelu
light design:
Essi Santala

äänisuunnittelu
Sound design:
Markus Heino

dramatisointi ja käsikirjoitus
dramaturgy and script:
Tainaron -työryhmä
tainaron team

Valokuvaus
photos:
Jesper Dolgov

9.9.-25.9.
Baby Judo

Baby Judo on kehollisesta ja liikkeellisestä ilmaisusta ammentava nykyteatteriesitys esitystaiteen, tanssin, nukketeatterin ja materiaaliteatterin ristivedossa.…

vierailu
19.8.-21.8.
Metsän pelko

”Suomen kansa on aina vihannut metsiään ja haaskannut niitä suruttomasti.” (kansanrunouden tutkimuksen professori Jouko Hautala) …

klubit
3.12.
ääniä tehtaalta

Ääniä Tehtaalta -konsertissa juhlitaan teatterimusiikkia: säveltäjiä, äänisuunnittelijoita ja -taiteilijoita. Ääni on elimellinen osa teatteria, mutta…
Close Menu