Pieni tehtaanmyymälä

Virtuaalinäyttämöt - avaa esirippu suoraan kotisohvaltasi:

HAMILTON-MANAATIN VAIKEA ELÄMÄ
- ROAD TRIP KARTALTA KAAOKSEEN!

Kun näyttämö on kiinni, pulpahtaa Manaatti näytölle! 

Poikkeusolot ovat hiljentäneet teatterinäyttämöt. Mutta missä uiskentelee Hamilton-manaatti, jonka vaikeaan elämään pandemia-ajan kurimuksessa ovat sisältyneet yhä uudet peruuntuneet ensi-illat? Transformaatioita tutkiva esitys luo ajan arvaamattomuuden inspiroimana nahkansa ja saapuu katsojien luo uudessa muodossa, ei näyttämö- vaan näyttörunona! Se ei ole esitys eikä elokuva vaan jotain muuta, jotain uutta. Teos seikkailee uteliaana teatterin, elokuvan ja videotaiteen kartoittamattomassa välimaastossa. 

Tämä filmatisointi päästää katsojan ennennäkemättömän lähelle teosta, uppoutumaan sen yksityiskohtiin ja kerrostumiin – näkökulmista, joita näyttämöteoksessa ei voi kokea. Pyörteilevän veden logiikalla virtaava, episodimuotoinen videoruno tuijottaa vähän liian pitkään muodottomaan ja kysyy: mitä on tuntematon meissä? 

Tommi Parkon runokokoelmaan perustuva Hamilton-manaatin vaikea elämä – Roadtrip kartalta kaaokseen voi olla hauska, mutta ei piristävällä tavalla. Se ui oudoissa, kylmissä vesissä ja hengittää animoidussa materiassa. Se juhlii nimiä pakenevia olentoja, jopa hirviöitä, etääntymistä, hallitsemattomuutta ja tuntemattomia alueita. Teos syntyi matkalla Jäämerelle: huoltoasemien vessoissa, tyhjenevien kylien raiteilla, lumisissa metsissä, virtaavien vesien äärillä, ruuhkassa ja erämaassa. Kaaos kartturinaan teos on hakenut uusia reittejä koko muotoutumisensa ajan. Yllätyksellinen roadtrip kartalta kaaokseen jatkuu – ja nyt yleisö pääsee mukaan!

Näytelmää ei suositella alle 15 vuotiaille. Näytelmä sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat järkyttää joitain katsojia.

Näin katsot striimin 

Tallenne katsottavissa 29.04.2021 klo 19:00 alkaen, 1.9.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti loppuu 1.9.2021 klo 22:00.

Streamin katselu tapahtuu osoitteessa tiketti.stream . Lähetys käynnistyy noin viisi minuuttia ennen kuin tapahtuma alkaa. 

Pääset katsomaan lähetyksen syöttämällä 13-numeroisen pääsykoodin. 

Lähetys toimii nykyaikaisissa tietokoneissa, puhelimissa ja tableteilla sekä yleisimmillä selaimilla kuten Chorme, Safari ja Firefox, niiden uusimmissa versioissa. Internet Exploreria ei enää tueta selaimena, joten lähetystä ei voi katsella Internet Explorerilla. 

Lue lisää

Rakkaudella, Agatha

Rakkaudella, Agatha on nukketeatterillisen vinksahtanut suljetun tilan murhamysteeri. Se kumartaa kunnioittavasti kohti Agatha Christien kenties kuuluisinta salapoliisiromaania “Eikä yksikään pelastunut”, joka tällä kertaa nähdään kymmenen pienen jyrsijän tulkitsemana.

Nukkeina ilmiintyvien jyrsijöiden sekä kissan nimeltä Gustafsson lisäksi murhiin sekaantuvat heidän isäntänsä: kaksi vuosikausiksi asuntoonsa ummehtunutta peräkammarin sherlokkia, jotka postimyyntimurhamysteeriä ratkaistessaan ajautuvat myös omien suljettujen oviensa äärelle.

Rakkaudella, Agatha yhdistelee omalla oudolla logiikallaan nykynukketeatterin sekä draaman keinoja. Se on pintapuoleltaan viihdyttävä, mutta sen sisuksissa piilee tarkkasilmäiselle katsojalle muutamia ihan oikeita kysymyksiä elämästä, kuolemasta ja moraalisista ongelmista.

Teoksen takana suomalaisen nykynukketeatterin kärkinimet Merja Pöyhönen, Timo Väntsi ja Antti-Juhani Manninen

“Kuuma ankanpoikanen tekee nerokasta nukketeatteria Agatha Christien murhamysteeristä.… Väntsi ja Manninen ovat yhtä vaikuttavia itsenään kuin nukkemestareina. He pelaavat yhteen koko kropallaan ja samalla antavat sielun ja persoonan karvapörhelönukeille, jotka muuttuvat kuin heidän kehojensa etiäisiksi. Kaksikko vetää kahdessa tunnissa murhamysteerin hamsterinukeilla niin huikaisevasti, että sahanpuru vain pöllyää.”  (Markus Määttänen, Aamulehti)

Esitys on taltioitu joulukuussa 2020 ja on nyt myynnissä, katsottavissa 13.1.2021-31.5.2021

Katseluoikeus – hinnat: 

10€ perus / 15€ kannatus / 20€ ”Tuen vapaata taidetta” 

Kaikki taltioinneista kertyneet myyntitulot ohjataan suoraan taiteelliselle työryhmälle.

Taltioinnin kuvaus ja leikkaus: Jussi Virkkumaa, äänitys ja miksaus: Heikki Järvi

Toteutettu yhteistyössä nukketeatteriverkosto Aura of Puppetsin kanssa.

Lue lisää
Close Menu