Pieni tehtaanmyymälä

Lahjakortit

TEHDAS Teatterin lahjakortin voit ostaa vapaavalintaiselle summalle, ja se on voimassa 12 kk ostohetkestä. Lahjakorttia voi käyttää myös osissa. 

Virtuaalinäyttämöt - avaa esirippu suoraan kotisohvaltasi:

Erittäin hyvä ystäväni Paroni von Münchhausen

Paroni von Münchhausen uskomattominen juttuineen stream-taltiointina. Nukketeatteritaitelija Timo Väntsin ja muusikko Kari Mäkirannan nukketeatterishow maailman kuuluisimmasta luikurinlaskettelijasta tarjoaa tapahtumarikkaan, tunteikkaan ja hulvattoman matkan maailmankaikkeuden ja elämän kaikkiin ääripäihin.

Paroni von Münchhausen tunnetaan hurjista jutuistaan ja seikkailuistaan maan pinnalla, avaruudessa ja merten syvyyksissä. Tämä 1700-luvulla ihan oikeasti elänyt henkilöhahmo astuu lavalle TEHDAS Teatterin esityksessä “Erittäin hyvä ystäväni paroni von Münchhausen” nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin luomana. Apunaan hänellä on muusikko Kari Mäkirannan mystinen kanttori Max-Günter. Yhdessä he luovat maailman, jossa nukkejen, esineiden, tarinankerronnan ja livemusiikin kautta tykitetään mitä ihmeellisempiä tarinoita. Hullunkurisista asetelmistaan huolimatta tarinoissa on hiven totuuttakin. Niissä on samoja sävyjä kuin itse elämässäkin: iloa ja surua, luopumisen haikeutta ja uuden syntymistä.

Esitys sai ensi-iltansa Tehdas Teatterissa syyskuussa 2016 ja on siitä saakka kiertänyt eri puolilla maata. Rakastettu esitys live stream-taltiointiin 11.12. ja on nyt myynnissä ja katsottavissa 21.01.2021 asti.

”Tuloksena on erinomaisen viihdyttävä nukketeatterishow. Ja kuten parhaisiin komedioihin kuuluu, mukana on myös ripaus haikeutta.”   Irmeli Haapanen (Turun Sanomat)

Katseluoikeus -hinnat: 

10€ perus / 15€ kannatus / 20€ ”Tuen vapaata taidetta”

Kaikki taltioinneista kertyneet myyntitulot ohjataan suoraan taiteelliselle työryhmälle.

Kuvaus ja leikkaus: Jussi Virkkumaa / Äänitys ja miksaus: Heikki Järvi

Toteutettu yhteistyössä nukketeatteriverkosto Aura of Puppetsin kanssa.

Lue lisää

Rakkaudella, Agatha

Rakkaudella, Agatha on nukketeatterillisen vinksahtanut suljetun tilan murhamysteeri. Se kumartaa kunnioittavasti kohti Agatha Christien kenties kuuluisinta salapoliisiromaania “Eikä yksikään pelastunut”, joka tällä kertaa nähdään kymmenen pienen jyrsijän tulkitsemana.

Nukkeina ilmiintyvien jyrsijöiden sekä kissan nimeltä Gustafsson lisäksi murhiin sekaantuvat heidän isäntänsä: kaksi vuosikausiksi asuntoonsa ummehtunutta peräkammarin sherlokkia, jotka postimyyntimurhamysteeriä ratkaistessaan ajautuvat myös omien suljettujen oviensa äärelle.

Rakkaudella, Agatha yhdistelee omalla oudolla logiikallaan nykynukketeatterin sekä draaman keinoja. Se on pintapuoleltaan viihdyttävä, mutta sen sisuksissa piilee tarkkasilmäiselle katsojalle muutamia ihan oikeita kysymyksiä elämästä, kuolemasta ja moraalisista ongelmista.

Teoksen takana suomalaisen nykynukketeatterin kärkinimet Merja Pöyhönen, Timo Väntsi ja Antti-Juhani Manninen

“Kuuma ankanpoikanen tekee nerokasta nukketeatteria Agatha Christien murhamysteeristä.… Väntsi ja Manninen ovat yhtä vaikuttavia itsenään kuin nukkemestareina. He pelaavat yhteen koko kropallaan ja samalla antavat sielun ja persoonan karvapörhelönukeille, jotka muuttuvat kuin heidän kehojensa etiäisiksi. Kaksikko vetää kahdessa tunnissa murhamysteerin hamsterinukeilla niin huikaisevasti, että sahanpuru vain pöllyää.”  (Markus Määttänen, Aamulehti)

Esitys on taltioitu joulukuussa 2020 ja on nyt myynnissä, katsottavissa 13.1.2021-31.5.2021

Katseluoikeus – hinnat: 

10€ perus / 15€ kannatus / 20€ ”Tuen vapaata taidetta” 

Kaikki taltioinneista kertyneet myyntitulot ohjataan suoraan taiteelliselle työryhmälle.

Taltioinnin kuvaus ja leikkaus: Jussi Virkkumaa, äänitys ja miksaus: Heikki Järvi

Toteutettu yhteistyössä nukketeatteriverkosto Aura of Puppetsin kanssa.

Lue lisää
Close Menu