TheCabinet_portaikko

kantaesitys
23.10. – 20.11.2020
The Cabinet

#some #valta #minakuva #mellanmjolkproductions

Pakaralla kaurapuuro. Vatsalla vessaselfie. Jalkapohjassa mökkiranta auringonlaskun aikaan. The Cabinet on Instagramposeerauksien kyllästämä discomessu arjelle ja epäcooliudelle. Samanlaisuudelle, tavanomaisuudelle ja epäerityisyydelle.

The Cabinetissa pohjoismaisen esityskollektiivin Mellanmjölk Productionsin kolmesta suomalaista taiteilijasta koostuva tekijätiimi tutkii sosiaalisen median valtaa itsensä esittämiseen ja minäkuvaan.

Teoksessa tekijät asettavat rinnakkain ja päällekkäin yksityisiä ja julkisesti jakamiaan muotokuvia. Esitys on ulottuvuus, jossa leikitellään anarkian ja hyväksytyksi tulemisen, aidon ja teeskennellyn ristivedossa.

Työryhmä on vuoden 2020 alusta lähtien dokumentoinut valokuvin päiväkirjanomaisesti elämäänsä ja suhdettaan sosiaaliseen mediaan vastaten kysymykseen “Minkä vallassa olen?”.

The Cabinet on Mellanmjölk Productionsin toinen produktio. Konseptuaalisesti kokeilunhaluinen kollektiivi tarttuu työskentelyssään ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisesti puhutteleviin ilmiöihin ja tekee niistä näyttämöllä monitaiteisia ja häpeämättömiä havaintoja.

Näin vierailet TEHDAS Teatterissa turvallisesti syyskaudella 2020.
Tutustu ohjeistukseen:
https://www.tehdasteatteri.fi/lisatiedot/#turvallisuus

On aika vinkeä seurata miten paikallaan oleva kuva liikkuu ja elää kun se heijastetaan napakasti liikkuviin reisiin tai pakaroihin. Oivaltavaa ja kiinnostavaa, tämä tuo ihan uuden ulottuvuuden staattisuuden ja liikkuvan kuvan risteymään. ” Paljon melua teatterista -blogi 24.10.2020

The Cabinet on raikas ja virkistävä pienimuotoinen esitys. Se toteutuu tutkielmana sosiaalisen median vaikutusvallasta ja minäkuvan muotoutumisesta. The Cabinetin taustalla piilee tekijöiden halu ymmärtää paremmin sosiaalisen median lainalaisuuksia ja vaikutuksia identiteettiin… Näiden teemojen käsittelyssä ryppyotsaisuus tai rikkiviisaus tuskin olisikaan järin hedelmällistä…” Jouko Grönholm, Turun sanomat 24.10.2020

 

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Konsepti ja esitys:
Silja Kauppinen
Riikka Niemistö
Tanja Turpeinen
Valo- ja äänikonsultointi:
Antton Kainulainen Tuotanto:
TEHDAS Teatteri ja Mellanmjölk Productions
Close Menu