Kuva: Antti Kainulainen

5.5.-28.5.2022
Jeanne d’Arc living – PARASTA ELÄMÄNTYYLIÄ!!!!

Jeanne d’Arc Living – PARASTA ELÄMÄNTYYLIÄ!!!!! on ylevää ja karkeaa yhdistävä esitys hurmiosta, vallasta, fanittamisesta ja Jeanne d’Arcista.  Se kaappaa materiaalikseen ihmisäänen hurjuuden, kansankiihotuksen, pyhyyden kokemuksen sekä urpon meiningin ja kutsuu yleisönsä rakastamaan kanssaan kauneuden ja räkäisyyden lyömätöntä liittoa. 

Jeannen roolissa nähdään ja etenkin kuullaan näyttelijä ja punkvokalisti Sirpa Järvenpää, mutta lavalle nousee myös muu työryhmä, joka livedramaturgian keinoin tutkii mahdollisuuksia dynamiikan ja vallan näkyväksi tekemisessä.

Jeanne d’Arc Living – PARASTA ELÄMÄNTYYLIÄ!!!!! pitää pahaa meteliä ja kurkottelee nostattavan kauneuden piiriin. Jeanne oli suurisuinen ja jumalallisen vimmattu teini, joka nousi voitokkaaksi hengelliseksi ja taistelumoraaliseksi johtajaksi, jota legendan mukaan seurasi parvi lepattelevia valkoisia perhosia. Hän oli maailmojen välinen kanava, jonka tinkimättömyys nosti hänet huipulle ja sinetöi hänen kuolemantuomionsa. Esitys on näyttämöikoni ja elektropunkfantasia teinistä, jolle puhuivat enkelit ja jota sotilaat kuuntelivat.

Esitys on turkulaisen TEHDAS Teatterin ja helsinkiläisen Circus Maximuksen yhteistuotanto.

Torstaina 19.5. esityksen jälkeen on yleisökeskustelu, jossa esseisti Antti Nylén ja dramaturgi-ohjaaja Pauliina Hulkko keskustelevat työryhmän kanssa mm. pyhyydestä ja rujoudesta, näyttämöikonin ideasta sekä ylevän kokemuksista suhteessa popkulttuuriin ja taiteeseen.

“Järvenpää on sekä näyttelijä että punkvokalisti, ja loistaa Jeanne d’Arcin nahoissa. Joka kerta, kun hän tarttuu mikrofoniin, lausuu, laulaa ja liikehtii, käynnistyy esityksen pulssi kuin defibrillaattorin jysäyttämänä. Etenkin esityksen huikea finaali hypnotisoi yhtä aikaa mystisellä ja raa’alla tunnelmallaan.”
Frida Maria Pessi, Turun Sanomat 7.5.2022

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

pääroolissa:
Sirpa Järvenpää

ohjaus ja dramaturgia:
Louna-Tuuli Luukka

esitysdramaturgia:
Hanna-Kaisa Tiainen

lavastus ja pukusuunnittelu:
Virpi Nieminen

äänisuunnittelu:
Antti Kainulainen

valosuunnittelu:
Olivia Pohjola
Close Menu