BREEDING – Work-in progress

Bodybuilding -festaripassi (50€) oikeuttaa sisäänpääsyyn neljään esitykseen.

Osta festivaalipassi alla olevasta painikkeesta. Saat ostostasi lippukoodin.
Valitse ohjelmistosta haluamasi esitykset (4) ja varaa festivaalipassipaikat lähettämällä lippukoodi ja lista valitsemistasi esityksistä osoitteeseen liput@tehdasteatteri.fi


Kekäläinen & Companyn work-in-progress-tapahtuma Breeding toteutetaan ohjaaja Kekäläisen kehittämän konseptin ja tekniikan Avoin teos/Open work* kautta.

Tapahtuma käsittelee laajamittaisen tuhon, massasukupuuton ja lajikadon aikakautta, jota parhaillaan elämme ja jonka olemme saaneet aikaan. Teos kysyy millaista on uusien asioiden, käsitteiden ja elämän uusien muotojen syntyminen tällaisten realiteettien keskellä. 

Teos rinnastaa Gaia-aiheen (kreikkalaisessa mytologiassa alkujumala, maaemo, monien jumalten ja titaanien äiti) ja yksittäisten olentojen emo-jälkeläinen suhteen. Teoksessa tehdään yhteistyötä taiteilijapari nabbteerin kanssa joka on yksi oman sukupolvensa ekologisesti suuntautuneen kokeellisen taiteen edelläkävijöistä. 

Teos kysyy mikä on emon käsite? Kysymys ulottuu ja fokusoi kaikkeen elolliseen. Näin kysymys ei myöskään ole sukupuolittunut (esimerkiksi linnuilla emoiksi kutsutaan kumpaakin poikasistaan huolehtivaa vanhempaa). Muurahaisten kohdalla lisääntyminen koskee kokonaista yhdyskuntaa (yksittäiset muurahaiset eivät lisäänny, yhdyskunnat lisääntyvät) ja samalla kohdataan muurahaisten yhteydessä merkittävässä asemassa ollut superorganismin käsite (yhdyskunta on aidosti enemmän kuin osiensa summa).

Emon käsitettä hahmotetaan erityisesti materiaalisena ja kehollisena kokemuksena. 

*Käsite Avoin Teos – Open Work aukaisee perinteisen teoksen suljetun ja sulkeutuneen muodon ja merkityksen. Open Work ei pyri määrittelemään teoksen muotoa lopullisesti, vaan antaa sen muuntua erilaisiin tilanteisiin ja ajattelumalleihin, paikkoihin ja tiloihin adaptoituen. Tämä adaptoituminen tarkoittaa vahvasti myös teoksen sisältöä; muutoksen juhlistaminen osana esitystilannetta luo teokselle laaja olemassaolo, uusia muotoja ja merkityksellisiä mahdollisuuksia. 

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Käsikirjoitus, ohjaus, koreografia ja tila:
Sanna Kekäläinen

Esiintyjät:
Sanna Kekäläinen
Leila Kourkia
Lara Müller

Esinemaailma:
nabbteeri
Close Menu