TEHDAS Teatteri hakee vuoden 2023 (-2024) ohjelmistoonsa uusia tuotantoja ja vierailuesityksiä.

Hakuaika 10.1.-20.2.-2022

TEHDAS Teatteri on vuonna 2000 perustettu Turkulainen vapaan kentän ammattiteatteri ja suomalaisen nykynukketeatterin päänäyttämö. TEHDAS toimii areenana ennakkoluulottomille näyttämötaiteellisille avauksille ja tukee kunnianhimoisesti, tutkien ja kokeillen työhönsä suhtautuvia ammattitaiteilijoita ja -ryhmiä. 

TEHDAS Teatteri on kiinnostunut tukemaan erityisesti tuotantoja, jotka haastavat totuttuja tekemisen tapoja ja muotoja sekä yhdistävät estottomasti eri taiteenlajeja ja elementtejä. Vuodessa pyritään toteuttamaan ainakin yksi lapsille tai nuorille suunnattu teos ja ohjelmistoon ollaan kiinnostuneita ottamaan myös ei-teatteritiloissa tapahtuvia esityskokonaisuuksia sekä yhteistuotantoja. 

TEHDAS Teatterin tuotannoille tarjotaan:

  • Harjoitus- ja esitystila (esitysten määrä ja harjoitusten kesto tilassa sovitaan esityskohtaisesti) 

  • Tekniikka ja tekninen tuki 

  • Markkinointia ja viestintää (TEHDAS Teatterin omien kanavien kautta mm.osana virallista kausiohjelmaa.) 

  • Lipunmyyntipalvelu 

  • Lämpiöpalvelut esityksiin (lipunmyyjä/baarityöntekijä). 

  • TEHDAS Teatterin henkilökunnan tuki tuotannon taiteellisessa ja käytännön toteuttamisessa. 

  • 85% osuus lipputuloista

TEHDAS Teatterin omille tai yhteistuotannoille tarjotaan lisäksi rahallinen työskentelytuki ja tuotantotuki.

Teatterilla on neljä erilaista, omaa esitystilaa (esiintymistilojen koot: Sali n. 9m x 5m Vinttinäyttämö 6m x 4m / Jokistudion blackbox-whitebox: n 6m x 6m / Lämpiön kahvio-baari, ei lavaa, tila muunneltavissa) 

Ohjelmistovalinnoista vastaa teatterinjohtaja Venla Luoma ja taiteellinen toimikunta: Antti-Juhani Manninen, Alma Rajala, Seidi Haarla ja Ishmael Falke. 

 

Kauden teemaa ei määritetä etukäteen, vaan se syntyy dialogissa taiteilijoiden tarjoamien ehdotusten kanssa. 

Tilaa hakemuspohja ja tarkemmat tuotantokäytännöt ottamalla yhteys TEHDAS Teatteriin: teoshaku@tehdasteatteri.fi
Hakemusmateriaaleja tilatessasi ilmoita oletko tarjoamassa ohjelmistoon esitystä omaksi tai yhteistuotannoksi vai vierailuesitykseksi.

Teoshaku on avoinna ammattitaiteilijoille. Valmiit hakemukset tulee toimittaa osoitteeseen teoshaku@tehdasteatteri. 20.2.22 mennessä.

Päätökset ilmoitetaan hakijoille maaliskuun 2022 puoleenväliin mennessä. lisätiedot ja kyselyt sähköisesti: teoshaku@tehdasteatteri.fi / www.tehdasteatteri.fi

Tilaa hakemustiedote ja lomakkeet sähköpostiisi. Kerrothan viestikentässä haetko oma-/yhteistuotannon vai vierailuesityksen paikkaa.

Close Menu