46548254345_79b6524585_o_web

Vierailu
16.3. & 17.3.2022
TUNTEMATON LEIJONA

Maamme tärkein kissaeläin nostetaan pöydälle. Sadan vuoden uskollisen palvelun jälkeen Suomen leijona pitää paussin vaakunassa poseeraamisesta, avaa suunsa ja puhuu vihdoin!

Tuntematon leijona on duetto nukketeatteritaiteilijalle ja Suomen leijona -nukelle. Se on suorapuheinen nukketeatterin stand up -esitys, joka pui suomalaisuutta, maahanmuuttoa ja kulttuuripolitiikkaa. Se asettaa ennakkoluulot seinää vasten. Nauru on niitä vastaan paras ase.

Suomen leijona elää jatkuvassa ristiriidassa: hän on villieläin, mutta myös keskeinen kulttuurihahmo, leijona, joka on tottunut laajaan reviiriin, mutta joutuu nyt tyytymään sellimäiseen vaakunaan. Kaiken kukkuraksi vaivaa kaipuu takaisin kotiin lämpimään! Savannilla hän olisi kuitenkin vain yksi pieni leijona muiden joukossa, kun taas Suomessa hän on sentään SE, yksi ja ainoa. Miten tämän ristiriitaisen identiteetin kanssa pärjää?

Tuntematon leijona on hilpeä kannanotto erilaisen, alkuperäisen, Suomen leijonan puolesta. Vaikka asiaa yrittäisi vääntää kuinka paljon tahansa, siitä faktasta ei pääse eroon, että Suomen leijona on maahanmuuttaja.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Käsikirjoitus, ohjaus, nukenrakennus ja esiintyminen:
Ishmael Falke

Ohjaajan assistentti:
Aati Saarva

Äänisuunnittelu:
Niklas Nybom

Valosuunnittelu:
Jarkko Forsman

Nukenrakennus:
Hanne Lammi

Dramaturginen konsultaatio:
Ville Kurki

Graafinen suunnittelu:
Niklas Nybom

Tuotanto:
Grus Grus Teatteri
Close Menu