Paroni-11 web

PALUUESITYS
16.8.2020
Erittäin hyvä ystäväni Paroni von Münchhausen

Hän on pian taas täällä! Paroni von Münchhausen palaa TEHDAS Teatteriin uskomattominen juttuineen. Nukketeatteritaitelija Timo Väntsin ja muusikko Kari Mäkirannan nukketeatterishow maailman kuuluisimmasta luikurinlaskettelijasta tarjoaa tapahtumarikkaan, tunteikkaan ja hulvattoman matkan maailmankaikkeuden ja elämän kaikkiin ääripäihin.

Paroni von Münchhausen tunnetaan hurjista jutuistaan ja seikkailuistaan maan pinnalla, avaruudessa ja merten syvyyksissä. Tämä 1700-luvulla ihan oikeasti elänyt henkilöhahmo astuu lavalle TEHDAS Teatterin esityksessä “Erittäin hyvä ystäväni paroni von Münchhausen” nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin luomana. Apunaan hänellä on muusikko Kari Mäkirannan mystinen kanttori Max-Günter. Yhdessä he luovat maailman, jossa nukkejen, esineiden, tarinankerronnan ja livemusiikin kautta tykitetään mitä ihmeellisempiä tarinoita. Hullunkurisista asetelmistaan huolimatta tarinoissa on hiven totuuttakin. Niissä on samoja sävyjä kuin itse elämässäkin: iloa ja surua, luopumisen haikeutta ja uuden syntymistä.

Esitys sai ensi-iltansa Tehdas Teatterissa syyskuussa 2016 ja on se jälkeen kiertänyt eri puolilla maata. Rakastettu esitys palaa kotiteatteriinsa kahden näytöksen verran.

Esityksestä sanottua:

”Tuloksena on erinomaisen viihdyttävä nukketeatterishow. Ja kuten parhaisiin komedioihin kuuluu, mukana on myös ripaus haikeutta.”

Irmeli Haapanen (Turun Sanomat)

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Käsikirjoitus, nuket ja esiintyjä:
Timo Väntsi

Musiikin sävellys, esiintyjä:
Kari Mäkiranta

Valosuunnittelu:
Jarkko Forsman

Pukusuunnittelu:
Sari Stenlund

Graafinen suunnittelu:
Wille Heino

Valokuvat:
Jussi Virkkumaa
Close Menu