Nousut_fb

30.8.–1.9.2019
NOUSUT – uusien tekijöiden festivaali

TEHDAS Teatterin ja Turun Taideakatemian kehittämä Nousut on omintakeinen ja taiteilijalähtöinen kiitotie nousevien tekijöiden lentoonlähdölle. 

Festivaali on syntynyt halusta ja tarpeesta luoda yhteyttä uraansa aloittelevien taiteilijoiden ja teatterin vapaan ammattikentän välille. 

Elokuun festivaalissa mukana olevat taiteilijaryhmät työstävät esityksiään läpi kesän TEHDAS Teatterin ammattitaiteilijoista kootun mentoriryhmän tuella. 

Nousut on ylistyslaulu uudelle, yhteistyölle ja uusille avauksille. Se on festivaali, joka opettelee uudelleensovittamista ja juhlii hetkeä, jolloin jalat irtoavat maasta!

Nousut- festivaali tuo yleisön eteen kolme hyvin erilaista työtä kolmelta mielenkiintoiselta, vastavalmistuneelta taiteilijalta: 

L’HOMME QUI A VOULU – IHMINEN JOKA TAHTOI

Teos ihmisestä ympäristössä ja ajassa tapahtuvan vääjäämättömän muutoksen keskellä

Tšehovilaisesta mielenmaisemasta ammentava, kolmelle tanssijalle tehty liikkeellinen teos hetkestä, jolloin kesä on kääntynyt syksyksi ja muutos on alkanut. Jotain on jo tuhottu, muuttunut ja jotain on tapahtumassa. Ehkä nämä ihmiset eivät tajua sitä, tai eivät halua tajuta. 

On Ihminen joka tahtoi. 

L’homme qui a voulu on assosiatiivinen kuvaelma ihmisen halujen ja toiveiden katoamisesta joutilaisuuden ja toimettomuuden (kirsikka)tarhoihin. Esityksessä ajan kulkuun ja muutokseen liittyvät kysymykset ruumiillistuvat liikkeellisiksi olemassaoloiksi ja voimakkaan visuaalisiksi näyiksi.

Konsepti, ohjaus ja koreografia: Tuija Lappalainen / Näyttämöllä: Evgeny Kostyukov, Maria Mäkelä, Aliisa Peräniitty / Äänet: Elsa Lydia, Tuija Lappalainen / Valosuunnittelu: Tuija Lappalainen / Tekniikan ajo: Tella Vahala / Näyttämöavustaja: Martta Pesonen / kuvat: Ville Saarikoski

Kesto: 55 min  / Ikäsuositus: 10+ 

Kuva: Jouni Kuru

UHRI

Uhri on kertomus siskoista, Ilmistä ja Sennistä. Lapsuuden purkkapallonpunaiset muistot, alusta asti reunoiltaan tummanpuhuvat, muuttuvat kelmeiksi, mutta siskosten suhde on ja pysyy.

Jaettu muisti ja vanhempien etäisyys saavat Ilmin ja Sennin tukeutumaan toisiinsa ja samalla syövyttämään toisiaan sisältä päin. Elämänhallinta hukassa – muumimukit siististi rivissä. On tarve saada hyväksyntää,  mutta vain omilla ehdoilla. Ja sitten on kateus.

Mitä kaikkea olet valmis tekemään tullaksesi nähdyksi ja jotta kokisit olevasi rakastettu? Kuka on uhri?

Kesto 40 min. / ikäsuositus 15+ 

Ohjaus ja käsikirjoitus: Jutta Lahtinen /  Rooleissa: Saara Sillvan, Riikka Voutilainen ja Antti Ainola / Tuottaja: Katri Salomäenpää / Pianisti ja säveltäjä: Antti Ainola / Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Jouni Kuru / Valosuunnittelu: Sinimaria Tomperi / Tekniikka-ajo: Saara Isola

Kuva: Eetu Kevarinmäki

7 SISARUSTA

Iso kivi, epäjumalia, ajopuuta ja tipahtaneita tähtiä. Uudestaan ja uudestaan käyvät seitsemän sisarusta karhunpainiin kohtalon kanssa. 

Viimeisenä Turun nukketeatterilinjalta valmistuneen Valtteri Alasen 7 sisarusta on esitys, joka tuijottaa yötaivaalle ja tarkastelee universaaleja myyttejä tutun tähtikuvion takana. Täällä Impivaaran kulmilla tulkinta kietoutuu Kiven veljeksiin ja väkiviinan katkuun, mutta tarinaa seitsemän sisaruksen paosta hiidenkivelle on kerrottu tuhansia vuosia ympäri maailman. 

Ohjaus ja Dramaturgia : Valtteri Alanen / Näyttämöllä: Jere Rostedt, Karoliina Illi, Minka Laukniemi, Olavi Ermala, Tella Vahala / Valosuunnittelu: Irina Soinranta / Nukenrakennus: Joele Solinas, Valtteri Alanen  / Lavastus ja puvustus: Emma Jääskeläinen / Promokuvat: Eetu Kevarinmäki / Musiikki: Robert Ruohola, Valtteri Alanen / Piano: Robert Ruohola / Sello: Katariina Kolehmainen / Kitara: Jere Rostedt

Kesto: n. 1h / Ikäsuositus: 12+

NOUSUT OHJELMA

pe 30.8.

L’homme qui a voulu klo 18

Uhri  klo 20

la 31.8.

L’homme qui a voulu klo 14

Uhri klo 16

7 sisarusta klo 20

su 1.9.

Uhri klo 15

7 sisarusta klo 17

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Close Menu