testing-testing_kuva_Juolahti_022023web

Jokistudio
24.2.
Testing, testing
-iltamat #2

24.2. klo 18->

kesto päivittyy myöhemmin, max 3hTehdas Teatterin Jokistudiossa järjestetään keväällä 2023 esittävän taiteen iltamia teemalla “Testing, testing”. Jokistudion iltamissa yleisö pääsee kohtaamaan teoksia, jotka ovat tavalla tai toisella vaiheessa. Iltamat ovat kokoelma demoja, hahmotelmia, esitysten ensiaskelia ja performansseja, jotka vielä etsivät kokoaan, hakevat muotoaan tai kaipaavat muutoin kohtaamista yleisön kanssa. Klubilla niin teokset kuin yleisö saavat olla vaiheessa ja kesken, kuitenkin auki vuorovaikutukselle.


Minerva Juolahti: värähdellä hetkellisyys

ohjattu äänen harjoite, esityksellinen ele, harjoite erottumisesta ja sulautumisesta, välissä olevasta hetkestä, pakenemisen liikkeestä

Minerva Juolahti (1987, Helsinki) on esityksen tekijä ja kuvataiteilija, joka työskentelee kehon, äänen, tilan sekä paperin kanssa. Juolahti toimii erityisesti ääniesityksen parissa ja käyttää usein lähtökohtanaan kehon tuottamaa ääntä. Muisti ja keholliset paikkasuhteet ovat toistuvia teemoja hänen taiteellisessa työskentelyssään. Juolahti on esiintynyt monissa erilaisissa tapahtumissa ja tiloissa, kuten documenta fifteen, New performance Turku -festivaali, MUU-galleria, HAM Kulma, Forum Box. Kuvataiteiden lisäksi hänen taustansa on yhteiskuntatieteissä ja folkloristiikassa.

Matias Loikala ja Susi Nousiainen: Muuttuva hengitys (demo)

Vahvan binäärisesti sukupuolitettujen tanssilajien, baletin ja flamencon, parissa kasvaneet runoilijat Susi Nousiainen ja Matias Loikala testaavat esityskonseptiaan “Muuttuva hengitys”. Esitys on flamencolla ja baletilla leikkivä tanssitunti, johon yleisö osallistuu. Osallistumisen voi soveltaa omalle energiatasolle ja keholle sopivaksi. Esitys nojaa Liikekieli-verkkolehdessä julkaistuun, samannimiseen kirjeenvaihto-esseeseen, joka luotaa transkehoisen tanssijan haavoittuvaista asemaa sukupuolittuneiden tanssikielten ristivedossa.

Matias Loikala on pääasiassa runouden parissa työskentelevä kirjoittaja, jonka keskeisiin teemoihin kuuluvat ekologia, ruumiillisuus ja ihme.

Susi Nousiainen on kuvataiteilija ja tutkija, joka käsittelee runoudessaan ruumiillisuuden ja sosiaalisten koodien teemoja.

Roivanen: Ele

Roivanen on ajatus, joka tutkii kietoutumia. Se ei ole vain kertoja, se on paikka, jonka läpi tunteet, ajatukset ja kuvat kulkevat. Kaunis, säröilevä lasipallo — sisäelin —  intiimi maisemakupla jossa sataa. Avant-popia ja poeettista ilmaisua yhdistelevä Roivanen kutsuu laulujaan ehdotuksiksi. 

Projektin takana on lyyrikko, säveltäjä ja kuvataiteilija Tiia Roivanen. Työskennellessään monialaisesti taiteen parissa häntä kiehtoo kokonaisvaltainen uppoutuminen asioihin – kuinka symbioituu teoksien ja ympäröivien pintojen kanssa. Teoksen valmistuessa pinnat joustavat ja saavat uusia merkityksiä. 

Nyt hän tuo esitettäväksi performatiivisen teoksen Ele:en. Ele muodostuu performatiivisten eleiden, runouden ja kirjeiden ympärille, jotka etsivät vastaanottajaansa. Kun teos pohtii salaisuutta jota ei halua ylläpitää eikä hoivata, aukaisee se solmuja punoelmista, joita valhe ja tunteiden tukahduttaminen voivat saada aikaan. Kuinka jonkun toisen salaisuus voi kietoa sinut salaisuudeksi ja kenen paljastus on?

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Minerva Juolahti

Matias Loikala
Suvi Nousiainen

Tiia Roivainen
Close Menu