illuminium_web

6.-8.9.2019
Illuminium

Kahden kansainvälisen ja palkitun ryhmän luoma esitys on tieteellis-taiteellis-tutkimuksellinen seikkailu ja nostalginen trippi tulevaisuuteen. Illuminium on kaikenkielinen esitys eri todellisuudesta, ehkä tulevaisuudesta, jossa on kaukaisen katastrofin kauneutta, etsimisen ja löytämisen riemua. 

Illuminium tarkastelee valittuja kysymyksiä tieteen historiasta fiktion kautta, työkaluinaan vahvasti visuaalinen teatteri ja nykynukketeatteri. Esitysprosessin keskiössä on ollut kysymys siitä, mikä on totta, mikä uskomusta ja mikä silmänkääntötemppua. Mihin haluamme uskoa, vaikka ei pitäisi? Mihin meidän pitäisi uskoa, vaikka emme halua?

Uniikin taiteellisen kokoonpanon luoma teos yhdistää illuusioita, teatterin lumovoimaa, tieteellistä pohdittavaa ja maailmanlopun musiikkia. Illuminiumin on matka jonnekin muualle, karnevalistisesta apokalyptiseen ja takaisin, hivenen hohtavampana.

Illuminium sai ensi-iltansa 4.5.2019 ja palaa nyt syksyn ohjelmistoon kolmella lisäesityksellä.

“Illuminiumissa on magiaa. Jo esityksen ensimetreillä vatsassaan pientä, sievää nukkenäyttämöä kantava kauris saa haukkomaan henkeä. Uusia kuvia syntyy lavalle kerroksina toinen toistensa perään ja esityksen läpi leikkaa hypnoottisuus. Yhdellä sanalla kuvattuna esitys on kaunis.”Turun Sanomat 6.5.19, Frida-Maria Pessi

Krepsko on vuonna 2001 Prahassa perustettu kansainvälinen, lukuisia palkintoja voittanut ryhmä. Ryhmän ominatakeinen teatterilinen kieli yhdistää mustaa huumoria, voimakasta visualiikkaa ja absurdeja tragikoomisia tilanteita. Krepsko on esityksillään kiertänyt 30 maassa

Nordic Puppet Ambassadors ryhmän perustivat tanskalainen Sif Jessen Hymøller ja Outi Sippola vuonna 2011. Ambassadors valmistaa nukke- ja visuaalisen teatterin esityksiä ja esiintyy sekä Suomessa että ulkomailla. Illuminium on ryhmän neljäs teos.

Tutkimustamme ovat avustaneet: SKR – Taike – Aura of Puppets – Nukketeatteri Sampo – PSIR (Pseudo-scientific Society for Illuminium Research)

Esitykset:

pe 6.9. klo 19
la 7.9. klo 19
su 8.9. klo 15

TYÖRYHMÄ:

Taiteellis-tieteellinen tutkimusryhmä:
Mayim Alpert (USA), Iivo Baric, Kristina Dementeva (BI), Laura Hallantie, Linnea Happonen, Philip Holm, Gabi Reinhardt (D), Outi Sippola, Pau Zabaleta i Llauger (CAT)

Tuotanto:
Krepsko – Nordic Puppet Ambassadors – TEHDAS Teatteri

10.10. konsertti –
Ääniä tehtaalta

Ääniä ja musiikkia Tehtaalta -juhlavuosikonsertissa juhlitaan teatterimusiikkia: säveltäjiä, äänisuunnittelijoita ja -taiteilijoita Tehtaan 20-vuotisen taipaleen varrelta.…

Tulossa Elokuussa 2021
Huoneiden kirja

Elokuussa 2021 satapäinen taiteilijajoukko muuttaa Huoneiden kirja -suurteoksellaan labyrinttimaisen autiotalon ennenkokemattomaksi elämykseksi. Immersiiviseen eli upottavaan,…
Close Menu