TT_AT-1

30.10.2021
Ääniä Tehtaalta konsertti

Ääniä Tehtaalta -konsertissa juhlitaan teatterimusiikkia: säveltäjiä, äänisuunnittelijoita ja -taiteilijoita. Ääni on elimellinen osa teatteria, mutta harvoin sille annetaan tilaa kuulua itsenäisenä taideteoksena (toisin kuin elokuvataiteessa, jossa soundtrackit erillisinä julkaisuina ovat olleet olemassa jo pitkään). Ainutlaatuinen konserttikonsepti Ääniä Tehtaalta tuo teatteriesitysten äänitaiteilijat ja -suunnittelijat kuuluviin uudella tavalla!

Kutsutut taiteilijat koostavat suunnittelemastaan musiikista konserttiin oman kokonaisuutensa, joissa saattaa putkahdella myös muita kaikuja kyseisistä esityksistä. Kabareemaisesti rakennettu Ilta johdattaa yleisön maailmasta toiseen, keinuttaa tai heittelee laidasta laitaan. Sarjassaan toinen, ylitsevuotavan positiivisen vastaanoton viime vuonna saanut Ääniä Tehtaalta Konsertti huipentuu yhteiseen improvisoituun äänimatkaan.

Illan juontaa nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi ja konsertin koordinoi pitkän linjan teatterisäveltäjä ja muusikko Kari Mäkiranta.  Konsertoimassa mm Valtteri Lipasti, Roosa Halme, Kari Mäkiranta, Antti-Juhani Manninen, Laura Naukkarinen.

Ääni taiteessa -seminaari
klo 14:00-16:30 (TEHDAS Teatteri & stream)

Ennen illan konserttia järjestetään eritoten teatterimusiikin ja äänisuunnittelun ammattilaisille suunnattu Ääni taiteessa-seminaari. Seminaari koostuu inspiraatiopresentaatioista ja paneelikeskustelusta. Keskustelun keskiössä ovat äänen mahdollisuudet taiteessa, äänen ja kuuntelun mahdollistamat läheisyyden ja vierauden ja herkistymisen reitit. Keskustelun vetää esittävän taiteen moniottelija, äänisuunnittelija ja säveltäjä Antti-Juhani Manninen.

Kokemus on paras paikan päällä nautittuna, mutta sekä seminaari että konsertti striimataan teatterin nettisivuille: https://www.tehdasteatteri.fi/video/

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Ääniä Tehtaalta konsertti toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Esitykset:

Konsertti: la 30.10 klo 19.
Ovet aukeavat klo 18.

TYÖRYHMÄ:


Juontajat
Timo Väntsi
Kari Mäkiranta

Konsertoimassa
Valtteri Lipasti
Roosa Halme
Kari Mäkiranta
Antti-Juhani Manninen
Laura Naukkarinen

30.10.2021
Ääniä Tehtaalta konsertti

Ääniä Tehtaalta -konsertissa juhlitaan teatterimusiikkia: säveltäjiä, äänisuunnittelijoita ja -taiteilijoita. Ääni on elimellinen osa teatteria, mutta…
Close Menu