TIP2020_FB

Festivaali
4.-8.11.2020
TIP-Fest 2020
LIGHT Edition

Vuoden 2020 TIP-Festin teemana on LIGHT – valo ja keveys. 

Valo luo varjoja, sävyjä ja syvyyksiä ja paljastaa pimeitä, piilossa olevia kohtia ja aiheita. Taide voi sytyttää kokijassaan sisäisen oivalluksen, valon ja keveyden tunteen.

Light-teema näkyy festivaaliesitysten aiheissa, rakenteissa, materiaaleissa, nukeissa ja lähestymistavoissa. Valo tuo hahmot ja muodot näkyviksi ja se voi piilottaa ne. Festivaalilla nähdään esityksiä, joiden olemassaolo olisi kokonaan mahdotonta ilman valoa. Festivaaliohjelmiston esityksissä projisoinnit luovat tiloja, materiaalit heijastavat valoa ja nuket toimivat valonlähteinä.

Runsaan ohjelmiston ja keskustelujen myötä festivaali luo tilaa kohtaamisille, taiteen kokemiselle ja taiteesta puhumiselle. Lisäksi tänä vuonna TIP-Fest tuo yhteen nukketeatterin sekä valosuunnittelun ammattilaiset valon dramaturgiaa käsittelevän seminaarin muodossa. Festivaalin aikaan järjestetään myös nukketeatterin intensiivikurssi esittävän taiteen ammattilaisille, joka pureutuu erityisesti nukketeatterilliseen ajatteluun, nukkien rakentamiseen ja nukeilla näyttelemiseen. 

Lisätiedot ja ohjelma julkaistaan alkusyksyllä 2020!

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Taiteellinen johto:
Roosa Halme
Anna Nekrassova
Outi Sippola


Festivaalia tuottaa:
Aura of Puppets ry

Tuottaja:
Sanna Soni

Pääyhteistyökumppanit:
TEHDAS Teatteri
Pro Manillasäätiö


Festivaalia tukemassa:
Turun kaupunki
Taiteen edistämiskeskus
Turun Teatterisäätiö
Suomen Kulttuurirahasto Varsinais-Suomen rahasto
Close Menu