koirakissa

1.12.–7.1.
Koira nimeltään Kissa ja Joulun ihme

Leikkisä ja hassunkurinen koko perheen tassunojennus, jonka lempeys huokuu joulun rauhaa ja riehaa.

”Jouluna pitää ymmärtää ja rakastaa kaikkia.”
”Sittenhän sinulla on aina joulu.”


Koira nimeltään Kissa ja joulun ihme jatkaa melankolisesti hymyilevää tarinaa sekarotuisesta koirasta, joka viettää leppoisaa elämää kotikontissaan suurisydämisen pulikukon nimeltä Näätä ja teräväkielisen kissan nimeltä Koira kanssa.

Kun kaupunki rauhoittuu joulun viettoon, nukkavieru kolmikko hipsii halki hiljaisen asuinalueen, kurkistaa erään perheen joulunviettoon – ja törmää Anna-tyttöön. Yllättävästä kohtaamisesta alkaa uusi ystävyys, joulun ihme. Annasta tulee tyttö nimeltä Tiikeri, koko konkkaronkan vahvin eläin.
Esitys on lempeä ja hassunkurinen tassunojennus, leikkisän lyyrinen kertomus joulun rauhasta ja riehasta. Viimejouluisia villasukkia ja suussa sulavia lumipalloja vilisevä esitys puhaltaa kauppakeskusten muovisen katkun joulun yltä ja istuttaa tilalle taimen sen ydintä; rakkautta, anteliaisuutta ja armoa.


”Siinä maistuu se, mikä joulussa on tärkeintä, ja se voittaa jopa savusilakat.”

Esitys on jatkoa yleisönsä hurmanneille esityksille Koira nimeltään Kissa (2018) ja Koira nimeltään Kissa tapaa kissan (2021). Teokset perustuvat Tomi Kontion ja Elina Warstan lastenkirjoihin.

Esitystä ovat tukeneet Varsinais-Suomen Taidetoimikunta, Turun kaupungin kulttuuri- ja nuorisolautakunta sekä Turun Teatterisäätiö.

Esitykset:

TYÖRYHMÄ:

Dramatisointi Jukka Kittilä ja
Antton Kainulainen
Ohjaus Jukka Kittilä
Esiintyjät Thomas Dellinger, Janna Haavisto, Helena Markku ja Reetta Moilanen
Lavastus Jenni Rutanen
Puvustus Ringa Sirppiniemi
Valosuunnittelu Juho Golnick
Musiikki Valtteri Lipasti
Laulujen sanat Antton Kainulainen
Piirroskuva Elina Warsta
Close Menu