Cloudbody – an ecology of dreams #1

Cloudbody – an ecology of dreams #1 kysyy miten ääni liikkuu ja liikuttaa 
– teos on somaattinen kuunnelma, jossa muistin eri kerrokset muodostavat unien ekologian

”Kadotaan kaukaisuuteen, astutaan kuvaan, lähdetään pois eikä palata koskaan”
Daniel Kehlmann: Maailmanmittaaja

Mitkä muistot nousevat esiin elämämme eri vaiheissa? Miten sulaudumme noihin muistoihin ja miten muistoista tulee minuutemme osa, joka kulkee mukanamme tiedottomana ja usein mykkänä. Minkälaisia muodonmuutoksia muistin kuvaan astuminen synnyttää?

Cloudbody – an ecology of dreams #1 on koreografia tekstille, äänelle ja kuvalle. Muistot sekoittuvat uniin ja muodostavat kudoksen, jossa yleisö on kokija unen logiikkaa toteuttavassa, surrealistisessa dramaturgiassa. Huonemainen tila luo puitteet somaattiselle kuunnelmalle, jossa muistin eri kerrokset muodostavat unien ekologian. 

Jouni Tauriaisen äänimaisema, Fabian Nybergin videot ja Liisa Pentin tekstit avaavat katsojalle fragmentoituneen unien ja aavistusten tilan. Teos liikkuu kuunnelman ja esityksen välisellä rajalla. Äänen ja kuvan luomat pirstaloituneet, muistoihin sekoittuneet kertomukset johdattavat katsojan teoksen maisemaan, jossa on mahdollisuus levähtää.

Teoksen lähtökohtana on ollut Liisa Pentin teoksissaan jo pidempään tutkima ajatus tanssin ja havainnon sekä katsojan ja esityksen välisestä tilasta ja sen olemuksesta. Cloudbody – an ecology of dreams #1 tuo aivan uuden näkökulman Pentin työskentelyyn. Yhdessä Nybergin ja Tauriaisen kanssa luotu kokonaisuus pohjautuu kysymyksille siitä, millä tavoin liike voi muuttua ääneksi sekä minkälaisen kinesteettisen kokemuksen kuvan ja äänen koreografia synnyttää.

Liisa Pentti +Co on vuonna 2000 perustettu kokeellinen nykytanssiryhmä, jonka taiteellinen profiili sijoittuu tanssin, esitystaiteen ja nykyteatterin välimaastoon. Liisa Pentti +Co tuottaa esitysten lisäksi taiteen sisältöihin, niiden pohdintaan ja artikulaatioon liittyviä kursseja, seminaareja ja tapahtumia.

Esitys sai ensi iltansa Viirus-teatterissa 20.9.2019

Esitykset:

Striimin linkki tulossa pian!

TYÖRYHMÄ:

Konsepti ja koreografia:
Liisa Pentti

Ääni ja tekstit:
Liisa Pentti

Äänisuunnittelu:
Jouni Tauriainen

Visuaalinen kokonaisuus:
Fabian Nyberg

Tuottaja:
Inari Pesonen

Tuotanto:
Liisa Pentti +Co

Tukijat:
Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki

TOXINOSEXOFUTURECUMMINGS

toxinosexofuturecummings is a bodyfiction about pleasurable sex on a polluted planet. It’s a speech performance,…

Tissipuhe

Tissipuhe on kolmesta osasta koostuva esitys yhdelle kokijalle kerrallaan. Esityksessä keskustellaan tärkeistä puheenaiheista eli tisseistä.…

Tête-à-tête

Maailmasta ei puutu mielipiteitä eikä tehoja vaan läsnäoloa, henkilökohtaisen paljastavaa  ajatusten vaihtoa ja korvia jotka…

Fainomenon

Fainomenon Collective luo monitaiteellisia, tilallisia ja kokemuksellisia teoksia, jotka ovat niin monikanavaisia kuin monimediallisia. Teoksissa…
Close Menu