5dd5414723d1d

6.9. – 4.10.2020:
Kuvitteellisten olentojen kokoelma – The Collection of imaginary beings

Ensi-ilta siirtyi koronaviruksen vuoksi syyskuun 6. päivään!

Kuvitteellisten olentojen kokoelma on helsinkiläisen Toisissa tiloissa esitystaiteen kollektiivin uusin teos, joka saa ensi-iltansa Turun pääkirjastossa syyskuussa 2020. Esitys avaa ovet mielikuvituksessa elävien olentojen maailmaan. Kirjasto on paikka jossa menneet, nykyiset ja tulevat sukupolvet elävät rinnakkain. Erilaisten helppojen, kaikille soveltuvien harjoitteiden avulla kuvitelmat heräävät eloon kirjaston käytävillä. Esitys kutsuu eri-ikäiset ihmiset tutustumaan yhdessä kuvitteellisiin olentoihin ja jakamaan omia kuvitelmiaan. Voit saapua esitykseen yksin tai yhdessä perheesi, isovanhempasi, kummisi, ystäväsi, naapurisi tai jonkun muun läheisen kanssa. Kokemuksellinen esitystapahtuma koostuu työpajasta, evästauosta ja vierailusta kirjastoon. Kuvitteellisten olentojen koulu -työpajassa tutustumme ei-inhimillisiin olentoihin ja opettelemme ruumiillistamaan niitä yhdessä. Tämän jälkeen olennot vierailevat kirjastossa ja tarkastelevat tuttua ympäristöä uudesta näkökulmasta.

Esitys toimii museona ja arkistona, jossa voi tallentaa ja jakaa kokemuksia jo menetetyistä eläimistä ja katoavista lajeista sekä mielikuvituksemme tuottamista olennoista.

Toisissa tiloissa on vuonna 2004 perustettu Suomen merkittävimpiin esitystaiteen ryhmiin kuuluva kollektiivi. Toiminnan ytimenä ovat kollektiiviset ruumiilliset harjoitteet, joiden avulla päästään kosketuksiin ihmisille vieraiden olemis- ja kokemusmuotojen kanssa, eli vierailemaan ”toisissa tiloissa”.

Esitys on Toisissa tiloissa -kollektiivin (Helsinki), TEHDAS Teatterin (Turku) ja Kampnagel -tuotantotalon (Hampuri) yhteistuotanto.

Esitykset:

su 6.9. klo 12
la 12.9. klo 12
su 13.9. klo 12
su 4.10. klo 12
Esityspaikka: Turun pääkirjaston studio, Linnankatu 2

TYÖRYHMÄ:

Eeva Kemppi, Jussi Lankoski, Kaisa-Liisa Logrén, Minja Mertanen ja Jaakko Ruuska.
Esitys on Toisissa tiloissa -kollektiivin (Helsinki), TEHDAS Teatterin (Turku) ja Kampnagel -tuotantotalon (Hampuri) yhteistuotanto.

Elokuussa 2021
Huoneiden kirja

Elokuussa 2021 satapäinen taiteilijajoukko muuttaa Huoneiden kirja -suurteoksellaan labyrinttimaisen autiotalon ennenkokemattomaksi elämykseksi. Immersiiviseen eli upottavaan,…
Close Menu