Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tulevaa

02
maalis
Päivä: 02.03.2018, 19:00

23
maalis
Päivä: 23.03.2018, 19:00

20
huhti
Päivä: 20.04.2018, 19:00

27
huhti
Päivä: 27.04.2018, 19:00

05
touko
Päivä: 05.05.2018, 19:00

Kalenteri


Facebook


”Minä olen syntynyt ja minulla on kova ääni.”

Livekuunnelman Kotimatka? julkistustilaisuus on yhteisöllinen kokoontuminen tekstin äärelle. Tilaisuudessa kuunnelmateksti luetaan ensimmäisen kerran julkisesti yhdessä, elävän musiikin säestämänä. Kuunnelmassa avataan ovia ja kävellään mielikuvahuoneesta toiseen - muistoista, haaveista ja peloista muodostuu tila, jonka halki musiikki ja tekstin tarinat meidät kuljettavat.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Voit osallistua lukemalla tai kuuntelemalla. Lämpimästi tervetuloa!

Kotimatka? on kerännyt turvapaikanhakijoina Suomeen tulleilta henkilöiltä tarinoita, kokemuksia ja tuntoja elämästä Suomessa. Ajatuksia ja haaveita kodista, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta - omasta identiteetistä suurten muutosten keskellä. 

Jaetuista tarinoista on koottu livekuunnelma, jonka käsikirjoitus, musiikkitallenne ja ohjeistus tulevat julkistuksen jälkeen internetiin kenen tahansa ladattavaksi ja käytettäväksi. Käsikirjoitus on tarkoitettu luettavaksi ääneen ryhmässä, millä tahansa joukolla (esim. koululuokassa tai osana tapahtumaa). Tekstin yhdessä lukemiseen ei tarvita harjoittelua. Fokus on hetkessä - yhteisessä kuuntelemisessa. 

Kotimatka?– hankkeen on toteuttanut osallistavan taiteen keskus Framil ry:n monitaiteellinen työryhmä: Äänitaiteilija Henri Kivistö, sana- ja yhteisötaiteilija Veera Lehtola, teatteriohjaaja ja -pedagogi Venla Luoma, esitys- ja yhteisötaiteilija Seija-Leena Salo ja nukketeatteri ja – yhteisötaiteilija Maiju Tainio. Musiikin kuunnelmaan on säveltänyt ja soittanut pakolaisina Suomeen tullut Road Ensemble, Farshad Sanati ja Fardin Abbasi.

Hanketta ovat tukeneet Turun kaupungin kulttuurilautakunta ja Taiteen edistämiskeskus.

”Mun poika osasi silloin jo suomea, hän oli päiväkodissa. Me ei osattu yhtään. Hän kertoo, että pitää olla pitkä pitkä puu, kuin keppi ja mennään ihan mille vain ovelle koputtamaan: virvon varvon vuoren… Mäkin menin hänen kanssaan. Mullakin oli pitkä keppi ja joku kangas päässä. Ihmiset kysyivät – kuka hän on? - Hän on mun äiti? Ja ihmiset vähän katselevat ihmeissään ja antavat meille karkkia. Mä luulin että tämä on ihan normaalia. Kun mä muistelen sitä, mä nauran mun pojan kanssa. Silloin sä olit hyvä!, hän sanoo!”

Live-kuunnelma (teksti, musiikki ja käyttöohjeet) löytyy kokonaisuudessaan Framil ry:n sivuilta 8.12.2017 alkaen. 

 

 

TEHDAS Teatteri
Manilla, Itäinen Rantakatu 64
20810 Turku

Lippuvaraukset ja -tiedustelut: 050 412 2344

teatteri@tehdasteatteri.fi